1-op-1 activiteit Zonnebloem Ureterp e.o.

In de zomermaanden organiseert de Zonnebloem Ureterp e.o. geen grote activiteiten. Maar de vrijwilligers kunnen wel een 1-op-1 activiteit aanbieden. De activiteit van vandaag werd georganiseerd door 2 vrijwilligers van de Zonnebloem Ureterp e.o. Zij hadden een aantal gasten uitgenodigd om gezellig met hun mee te gaan. En eindelijk was het zover, een autotochtje door het mooie Friesland… Rond 13:00 uur vertrokken we met z’n vijven in 1 auto… wat een gezelligheid! Vanuit Ureterp reden we naar Leeuwarden. Hier had 1 van de gasten vroeger gewoond. Vele huizen en gebouwen waren heel herkenbaar en er kwamen veel herinneringen naar boven. Ze kon prachtig vertellen over de belevenissen uit haar vroegere jaren. Daarna via Stiens door naar de Westhoek waar een andere gast veel over kon vertellen. In deze omgeving had ze in haar jongere jaren gewerkt.. We zagen veel mooie boerderijen met uitgestrekte velden met veel akkerbouw… Aardappelen, graan en vele groentes worden hier verbouwd.. Zo kwamen we daarna bij de “oude Bilddyk” … Hier gingen we uit de auto om over de dyk naar het Wad te kijken en konden we genieten van de zee en de frisse lucht…. Heerlijk diep inademen wat een fijn gevoel….

Via Ternaard, Paesens-Moddergat naar Lauwersoog voor de koffie en later nog genoten van een heerlijk vers gebakken kibbeling. Daarna via de haven van Lauwersoog nog 1x op de pier genieten van de Waddenzee en werd de zeelucht nog een paar keer goed opgesnoven.

Via Dokkum reden we weer terug naar Ureterp. Wat hebben we met z’n allen genoten van deze bijzondere en zonnige middag in ons mooie Friesland!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *