Berichten van Plaatselijk Belang

Actiepunten Dorpsvisie
Naar aanleiding van de Dorpsvisie hebben we de volgende actiepunten vastgesteld:

Wat willen we? Wanneer gerealiseerd? Wie?
Aangeven welke bouwlocaties in principe in beeld zijn en waar gebouwd kan worden. 1-7-2025 Werkgroep Nieuwbouw
Onderzoeken of er belangstelling is voor Tiny Houses en kijken naar mogelijke bouwlocaties. 1-12-2025 Werkgroep Nieuwbouw
Onderzoeken of er behoefte is aan ‘zorgwoningen’. 1-12-2025 Werkgroep Nieuwbouw
Er mede voor zorgen, dat het oude benzinestation gerenoveerd of gesloopt mag worden. 1-1-2025 Werkgroep Nieuwbouw
Besturen/werkgroepen, die nu al actief zijn op dit terrein, gaan gezamenlijk na, of er inwoners zijn, waarvan men vermoedt dat ze eenzaam zijn en geen contact hebben met één van de samenwerkende organisaties. 1-11-2024 Eerste bijeenkomst georganiseerd door PBW. Vervolg door in te stellen werkgroep.
Nagaan of er draagvlak is voor een kleine commissie, die nieuwe inwoners welkom heet. 1-10-2024 PBW
In kaart brengen welke verenigingen mogelijkheden zien om samen velden te gebruiken (combineren van activiteiten). vanaf 1 oktober 2024 Eerste bijeenkomst georganiseerd door PBW. Vervolg door in te stellen werkgroep.
Als tweede stap gaan de verenigingen, die de intentie hebben voorzieningen gezamenlijk te gebruiken, een commissie vormen om dit verder uit te werken.
Welke besturen willen samenwerken, waardoor er minder bestuursleden nodig zijn en vrijwilligers werkzaamheden kunnen combineren? Kan gecombineerd worden met het gebruik van de voorzieningen. 1-10-2024 Eerste bijeenkomst georganiseerd door PBW. Vervolg door in te stellen werkgroep.
Vorming van een kleine werkgroep met financiële expertise om besturen te adviseren m.b.t. hun financiën. 1-1-2025 PBW
Historische werkgroep versterken 1-3-2025 Historische Werkgroep
Verkeer: voorstellen ontwikkelingen voor visuele en infrastructurele aanpassingen? 1-4-2025 Te vormen werkgroep.

 

Werkgroepen
Gelukkig hebben we nu ook enkele aanmeldingen voor de werkgroep Verkeersveiligheid. Vooral voor deze werkgroep is het van belang, dat zoveel mogelijk meningen in de werkgroep vertegenwoordigd zijn. Belangrijk voor de uitvoering, zodat we weten, dat de meeste inwoners het eens zijn met de gekozen oplossingen. Wie nog mee wil doen, kan zich aanmelden (pbwijnjewoude@gmail.com). Ook voor de andere werkgroepen kunt u zich nog opgeven.

Brug Mounleane
In verband met de slechte staat van de bestaande brug in de Mounleane tussen Wijnjewoude en Ureterp worden er na de bouwvakvakantie (2 t/m 13 september) aanpassingen gedaan aan de bestaande brug. Gedurende deze periode zal het verkeer worden omgeleid via de omleidingsroutes. Nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd zal de doorrijbreedte op de brug smaller zijn dan in de huidige situatie. Op dit moment is de breedte 5,60 m en na de aanpassing zal deze 4,80 m zijn.

De Buorren, Boerestreek en Binnenwei afgesloten
De Buorren, Boerestreek en Binnenwei tussen Lippenhuizen en Hemrik zijn tussen 2 september en eind oktober afgesloten voor doorgaand verkeer. Op dit traject wordt nieuw asfalt aangelegd en worden de kruisingen verhoogd. Ook worden er twee verkeersdrempels aangelegd. Na de werkzaamheden zal op deze wegen een maximale snelheid van 60 km/uur gelden. Aannemer Koninklijke Sjouke Dijkstra start na de bouwvakvakantie met de werkzaamheden aan de weg. Het doorgaande verkeer wordt in deze periode omgeleid via Jubbega en Donkerbroek N392, N380 en N381. Het openbare vervoer rijdt tijdens de afsluiting een alternatieve route.

Verhalenavond op 15 november
We kregen wel een aanbod, dat we gebruik mochten maken van een locatie, maar helaas hebben zich geen inwoners gemeld om een verhaal te vertellen. Daarom hebben we ons niet aangemeld voor de Verhalenavond.

Plantenbakken Merkebuorren
Helaas hebben de buurtverenigingen van de Merkebuorren last van vandalisme; de geplaatste plantenbakken zijn verschillende malen omgegooid. Heel jammer! De plantenbakken zijn in overleg met de buurt geplaatst. Er is bewust gekozen voor plantenbakken, aangezien deze een vriendelijke uitstraling hebben en bij exceptioneel vervoer tijdelijk te verplaatsen zijn. Natuurlijk zijn er oplossingen mogelijk, die vandalismebestendig zijn. Maar… deze hebben geen vriendelijke/natuurlijke uitstraling en zijn bij bijzondere omstandigheden niet te verplaatsen. Dus daarom de dringende oproep: laat de plantenbakken staan!

Iepen Mienskipsfûns 2024-2027. ‘Oparbeidzje mei de frijwilliger’.
Het Iepen Mienskipsfûns bestaat de komende vier jaar uit drie categorieën: Lytse projekten, Grutte projekten en Ferduorsumjen Mienskipsgebouwen. Het IMF gaat ieder jaar twee keer open. Dit jaar gaat het IMF nog open van 23 september tot en met 17 oktober tot 17.00 uur (met Ferduorsumjen Mienskipsgebouwen).

Groenbrengpunt Ureterp
U kunt uw groenafval naar het Groenbrengpunt in Ureterp brengen op zaterdag 7 en 21 september.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *