Berichten Plaatselijk Belang

Staan in de Buurtsuper

Zaterdag 12 oktober staan we van 10.00 – 11.00 uur weer in de Buurtsuper. Kom gerust langs voor uw vragen en opmerkingen.

Nieuwbouw en Tiny Houses

In onze dorpsvisie is opgenomen, dat we onderzoeken, of er behoefte is aan Tiny Houses. We hebben op dinsdag 15 oktober een gesprek met de wethouder. Daarom de vraag, of er Wynjewâldsters zijn, die eventueel in aanmerking willen komen voor een Tiny House. We horen dit dan graag voor 13 oktober a.s. (pbwijnjewoude@gmail.com). Als dat het geval is, dan stellen we dit 15 oktober aan de orde. De aanleiding voor het gesprek met de wethouder is, dat er behoefte is aan bouwterreinen. In eerste instantie kregen we als reactie, dat een uitbreidingsplan niet mogelijk is. Na contact met de provincie hierover hebben we begrepen, dat er misschien mogelijkheden zijn een beperkt uitbreidingsplan te realiseren. Daarnaast stellen we aan de orde de nieuwbouw op het terrein van ‘It Twaspan. Steeds opnieuw is er sprake van uitstel. Zeer teleurstellend!

Brug Mounleane

Op de brug in de Mounleane is een nieuw, tijdelijk dek aangebracht. De gemeente werkt samen met de provincie Fryslân (Herinrichting Koningsdiep) aan een nieuw ontwerp voor een brug gecombineerd met een faunapassage. De brug wordt dan langer, hoger en breder. Voordat dit gerealiseerd is zijn we zeker twee jaar verder.

Nieuwe Subsidieregeling Cultuurevenementen Opsterland 2024

Op 20 september is de nieuwe Subsidieregeling Cultuurevenementen Opsterland 2024 gestart. Een verandering zijn de aanvraagperiodes. Wijziging in de regeling: Voor lokale en bovenregionale evenementen zijn er nu twee dezelfde aanvraagperiodes: Aanvraagperiode 1: voor evenementen die plaatsvinden van 1 januari tot en met 30 juni, moeten aanvragen worden ingediend tussen 1 september en 31 oktober daaraan voorafgaand. Aanvraagperiode 2: voor evenementen die plaatsvinden van 1 juli tot en met 31 december, moeten aanvragen worden ingediend tussen 1 maart en 30 april daaraan voorafgaand. Aanvragen voor evenementen in het eerste halfjaar van 2025: U kunt tot en met 31 oktober 2024 een subsidieaanvraag doen voor evenementen van 1 januari tot en met 30 juni 2025. Binnen vier weken na de sluiting van de aanvraagperiode krijgt u een reactie op uw aanvraag. Het aanvraagformulier en meer informatie over de subsidieregeling Cultuurevenementen 2024 vindt u hier. Meer informatie over de Subsidieregeling Cultuurevenementen Opsterland 2024 vindt u op https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR724457/1

Mededelingen van de gemeente

Belangrijk is te weten waarover de gemeente ons informeert. Daarover zijn nu de volgende afspraken gemaakt: – Onderhoud van wegen en riolering – Grote snoeiwerkzaamheden (bomen en houtwallen) – Veranderende verkeersregels/borden – Initiatieven die op straatniveau of groter worden gerealiseerd

Buurtbakkies

In de afgelopen zomermaanden zijn wij, de opbouwwerker en consulent preventie en welzijn, op pad geweest voor succesvolle en gezellige ‘buurtbakkies’ in verschillende dorpen en straten. Een buurtbakkie is een informeel samenzijn waarbij wij met buurtbewoners samenkomen voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. Het is een laagdrempelige manier om elkaar beter te leren kennen en in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen. Afwisselend waren Plaatselijk Belang, Dorpssteunpunt, bestuursleden van de kerk, sociaal cultureel werk en energiecoaches hierbij aanwezig. Zij vertelden over hun inzet voor het dorp. Wij wisselden informatie, ideeën, wensen en signalen met elkaar uit, maar het belangrijkste was de gezellige sfeer en het samenkomen. Lijkt het u ook leuk om bij een buurtbakkie betrokken te zijn of er zelf eentje in uw buurt te organiseren? Neem dan contact met ons op via preventie@opsterland.nl.

Regiobijeenkomst Fryslân Ûnderweis

Het verbeteren van de bereikbaarheid van Fryslân vindt de provincie belangrijk. Daarom gaan ze daarover o.a. met ons in gesprek! Als er wensen of ideeën over aanvullingen op het openbaar vervoer bij ons in de buurt zijn, dan horen we dat graag voor 13 oktober a.s. (pbwijnjewoude@gmail.com)

Groenbrengpunt Ureterp

U kunt uw groenafval naar het Groenbrengpunt in Ureterp brengen op zaterdag 5, 12, 19 en 26 oktober.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *