Gebed voor eenheid

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: Gereformeerde kerk Merkebuorren

Tijdens de Week van Gebed voor eenheid van christenen 2022 staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 16 t/m 23 januari. Christenen in de hele wereld komen in de week van gebed samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema: LICHT IN HET DUISTER, is dit jaar aangedragen door christenen uit het Midden-Oosten. Ook in Ureterp, Frieschepalen en Wijnjewoude zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden, fysiek, digitaal, is van harte welkom.

De gebedsweek is een initiatief van de raad van kerken en missie Nederland, een missionair netwerk van christenen, kerken en organisaties. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken. De organisaties ontwikkelen materialen voor kerken en christenen, om invulling te geven aan het thema ‘Licht in het duister’. Zo is er een gebedsboekje met dagelijkse overdenkingen en gebedspunten en zijn er materialen beschikbaar voor kinderen en tieners. Meer informatie hierover is te vinden op
www.weekvangebed.nl.

De gebedssamenkomsten vinden plaats op:
Maandag 17 januari GKV de Paedwizer in Frieschepalen.
Dinsdag 18 januari PKN Gereformeerd Merkebuorren in Wijnjewoude.
Woensdag 19 januari PKN Ontmoetingskerk in Ureterp.
Donderdag 20 januari VGKN Tolheksleanne in Frieschepalen.
Vrijdag 21 januari GKV De Levensbron in Ureterp.

Zondag 23 januari is de gezamenlijke afsluiting in de PKN-kerk, Merkebuorren Wijnjewoude. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur. Alles wordt georganiseerd onder voorbehoud. De regelgeving rondom corona moet het wel mogelijk maken. Wij hopen en bidden dat deze week doorgaat.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.