Hynstedei Wynjewâld

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: Merkebuorren-Oost

Zaterdag 2 juni vanaf 12.00 uur is het zover: de start van Hynstedei 2018! We zijn druk bezig met alle voorbereidingen om zo weer een mooi evenement neer te kunnen zetten. Het is een evenement voor de officieel geregistreerde tuigpaardrijders. De indeling in rubrieken is afhankelijk van het soort wagen dat gebruikt wordt, de rijder of rijdster, tuigpaard of fries en het aantal winstpunten dat het paard in het verleden heeft behaald. De paarden met de minste punten rijden in de kleine limiet, daarna volgen de grote limiet en de ereklasse.

Zo is er een damesnummer voor het vierwielige rijtuig en voor het tweewielige rijtuig. Bij de damesnummers gaat het ook om het schoonste geheel. Welke combinatie rijdster, paard en rijtuig ziet er het mooist uit? Het is een lust voor het oog de paarden stijlvol bewegend door de baan te zien gaan. Er is een rubriek voor tuigpaarden onder het zadel en voor de jeugd is de jeugdrubriek waarin zij mee kunnen doen. In de jeugdrubriek rijden de kinderen met hun pony aangespannen in de ring.

De winnaars van elke rubriek worden beloond met een envelop met inhoud. Vele sponsoren uit Wijnjewoude en omgeving maken dit evenement mede mogelijk. Op de dag zelf is er een verloting onder het publiek met leuke prijzen die we mogen ontvangen van onze sponsoren.

Komt u ook kijken naar de elegante tuig- en Friese paarden? De Hynstedei begint om 12.00 uur en de entree is gratis.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *