Informatiebijeenkomst Wijnjewoude Energieneutraal

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: MFC de Swingel

Wijnjewoude gaat voor volledig eigen energie

 Over 10 jaar gezamenlijk in eigen dorp zoveel duurzame energie opwekken dat je in de dorpsbehoefte kunt voorzien. Dat is de uitdaging die Plaatselijk Belang en de werkgroep Duurzaam Wijnjewoude op uitnodiging van de gemeente Opsterland willen aangaan. Zo werk je aan een gezonde en duurzame toekomst voor het dorp en ben je niet langer afhankelijk van commerciële energiebedrijven en landen. En dat alles met inzet van lokale ondernemers en zonder dat het de woonlasten verhoogt.

Voor iedereen die hier ‘warm’ voor loopt, of gewoon nieuwsgierig is geworden, is er op donderdagavond 23 oktober een informatiebijeenkomst in MFC De Swingel.

Er wordt een presentatie van de mogelijkheden gegeven door stichting Samen Energie Neutraal. Deze stichting SEN zorgt voor deskundige ondersteuning van de drie dorpen in Noord Nederland (waaronder Wijnjewoude) die deelnemen aan het pilotproject Energieneutrale dorpen. De gemeente Opsterland is actief betrokken en wil waar mogelijk het proces faciliteren. Ook de provincie Friesland en de drie overkoepelende provinciale energie coöperaties zijn betrokken. Samen met bewoners, ondernemers en gebouwbeheerders kan het dorp haar energieverbruik verlagen en groene energieproductie laten groeien zodat een duurzaam evenwicht wordt bereikt. Bovendien zijn er momenteel goede financiële mogelijkheden waarbij de opbrengst van de zelf opgewekte energie terug vloeit naar het dorp.

Deel dit bericht

Reacties zijn gesloten.