Jubileumconcert Femmes Vocales

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: Oosterwoldseweg 5 8421 PA Oldeberkoop

 

 Jubileumconcert Femmes Vocales

 Niemand bevroedde dat een op hoog niveau zingend koor met een groot repertoire zou ontstaan uit het groepje vrouwen dat in september 2002 onder leiding van Claartje van Dokkum voorzichtig begon met driestemmig zingen. Het koor groeide binnen al een half jaar naar ruim 20 leden en het ledental is de laatste jaren vrij stabiel rond de 24 leden. Bij de oprichting maakte Femmes Vocales deel uit van het Centrum voor de Kunsten a7. Sinds 2010 is het aangesloten bij Ars Musica, Stichting Muziek en Meer.

Het koorrepertoire is erg breed en blijft groeien. De leden studeren, telkens met veel enthousiasme, voor elk concert nieuwe stukken in, zowel à capella als met begeleiding. Jaarlijks geeft het koor minstens 2 concerten.

Bij Femmes Vocales gaan ambitie en plezier in het zingen hand in hand. Het repertoire is zeer divers: van modern klassiek tot romantiek en van barok tot folkloristisch. Naast het instuderen van de meerstemmige stukken is er veel aandacht voor stemscholing en koorklank. De leden streven ernaar om in een goede sfeer met volle inzet gezamenlijk tot het best haalbare muzikale resultaat te komen. Dit laatste is dan ook hoorbaar tijdens de concerten.

Tijdens dit jubileumconcert zingt het koor een dwarsdoorsnede van hun repertoire. Deels met begeleiding van Rudi Kaldenberg op piano. Voorbij komen vrolijke nummers, sfeervolle zomermelodieën en ook een uitstapje naar de jazzmuziek. Van Bob Chilcott, wel omschreven als de nieuwe John Rutter, zingt het vrouwenkoor ‘A Little Jazz Mass’. Heel bijzonder zoals Chilcott deze overbekende woorden in zo’n volstrekt andere muziekstijl wist te vertalen. Ook bijzonder zijn de vrouwenportretten uit het ‘Sketchbook of women’ van Thomas B. Pitfield

Veel stukken dateren uit de vorige eeuw, zoals ‘An Irish Blessing’, in een arrangement van Carsten Gerlitz. Ook werken van Henk Badings, Albert de Klerk en Kurt Bikkembergs staan op de rol. Deze composities van Nederlandse bodem zijn elk op hun eigen wijze verrassend te noemen. Van eerdere datum is het ‘Laudi Alla Vergine Madre’ van Verdi, een prachtig werk van deze meester. Bij een aantal stukken zingen enkele oud-leden mee.

Reserveren: mailbericht naar femmesvocales.kaartverkoop@gmail.com. Uw reservering wordt binnen enkele dagen bevestigd.

Zondag 7 juni 2015 | aanvang 15:00 uur |

Le Brocope | Oosterwoldseweg 5 | 8421 PA Oldeberkoop | telefoon 06-46216952

Entree volwassenen € 10,00 | jeugd 12-18 jaar € 5,00 | kinderen gratis

 

www.femmesvocales.com

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *