Lichtjesavond

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: begraafplaats Duurswoude

Op zaterdagavond 31 oktober wordt om 19.00 uur een lichtjesavond gehouden op de begraafplaats te Duurswoude.

Deze bijeenkomst is bedoeld om dierbare overledenen te gedenken en een lichtje te plaatsen op hun graf. Ter nagedachtenis van de overledenen die elders begraven of verstrooid zijn, kan men zijn gedenklichtje plaatsen in het grote hart van lichtjes dat op de begraafplaats is gevormd. De grafkaarsen worden ter plaatse verstrekt.

Voorafgaand wordt een toepasselijk verhaal verteld en kan worden geluisterd naar zang en muziek van dorpsgenoten.

Na het plaatsen van de kaarsen (ca 19.30 uur) is iedereen uitgenodigd voor koffie/thee of chocolademelk. Is er behoefte aan een gesprek? De kerk is open. Vanuit het dorp en de kerk zijn hier mensen aanwezig waar u uw verhaal even kwijt kunt.

De begraafplaats is sfeervol verlicht met kaarsjes en fakkels. Toch kan het goed zijn een zaklamp mee te nemen om het graf van uw dierbare te vinden. We verzoeken u zo mogelijk per fiets naar de begraafplaats te komen. Als blijkt dat de lichtjesavond gewaardeerd wordt, zal deze volgend jaar op de begraafplaats aan de Weinterp worden gehouden.

Tenslotte vragen we uw lege conservenpotjes ook de komende weken bij de Spar in de daarvoor bestemde krat te zetten. Hoe meer er zijn hoe sfeervoller de begraafplaats.

Deze lichtjesavond wordt georganiseerd door Uitvaartvereniging Eert de Doden en gesteund door Plaatselijk Belang, Stichting Begraafplaatsen en de Hervormde gemeente.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *