Loop even binnen in de kerk

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: Gereformeerde kerk Wijnjewoude

Wat is het fijn om, tijdens de vakantie, even een kerk binnen te lopen. Buiten is het vaak erg warm. Binnen de dikke muren is het heerlijk koel. Vaak is het licht gedempt. Soms klinkt er zachte muziek. Je loopt door de ruimte en kijkt naar de beelden, de schilderijen, de ramen en, omhoog, naar het gewelf. Je ziet de lege banken en stoelen waar de gelovigen af en toe plaatsnemen. Soms is er iemand waarmee je een gesprekje kunt aanknopen. En dan is er vaak een plaats waar je een kaarsje kunt aansteken. De warmte, het licht stijgt omhoog… samen met jouw gedachten, jouw vragen, vreugdevol of zorgelijk. Je staat even stil en dan vervolg je weer je pad.

De kerk aan de Merkebuorren in Wijnjewoude is niet zo’n oude kerk, met dikke muren, maar toch is het een fijne ruimte. Ook in deze ruimte willen we de gelegenheid bieden voor zo’n moment van bezinning. Soms organiseren we een kleine tentoonstelling. Een andere keer is er muziek te horen. Of het is alleen maar stil. Altijd kun je er een kaarsje aansteken. Er is ook altijd iemand in de buurt voor een praatje.

Vanaf donderdag 1 juli is de kerk iedere donderdagmiddag open, van 14.30 tot 16.30 uur, voor een moment van bezinning op uw/jouw levenspad.

Harmen Engelsma

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *