Vriendinnen Expositie Atelier Wynja te Wijnjewoude

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: Atelier Wynia, Weinterp 50

 

In de weekeinden  15/16, 22/23 & 29/30 november 2014 zullen Catharina Schellart-Drost en Truus Kühlkamp hun werk laten zien in Atelier Wynja, Weinterp 50 te Wijnjewoude. De expositie bestaat uit beelden, etsen en keramiek. Het Atelier is geopend tussen 13.00 – 17.00 uur. U bent van harte welkom!

 

Catharina Schellart-Drost heeft haar atelier in Siegerswoude. Naast de opleiding MO-A en B Handvaardigheid heeft zij keramieklessen gevolgd in Gouda. Bij Frans Kokshoorn (beeldhouwer te Voorburg) leerde zij de techniek van het werken met steen. Catharina haar werk ontstaat intuïtief. De vogel vind je terug in haar werken. Geïnspireerd door geschilderde fantasieportretten uit de 17e eeuw, maakt zij de laatste jaren kleurrijke “tronies” van keramiek. Vazen en andere objecten behoren eveneens tot haar collectie. Truus Kühlkamp is kunstzinnig therapeute, ze woont en werkt in Deventer en geeft hier diverse workshops. Wat haar ogen zien maken haar handen. Ze werkt met allerlei materialen en technieken. De laatste jaren concentreert zij zich op werken met steen, keramiek en het maken van etsen.

Een kenmerkende uitspraak van Truus: “Kunst brengt me bij mezelf, bij wat me bewust en onbewust bezig houdt, het schept rust en harmonie. Het is balanceren op de lijn van kwetsbaarheid en levenskracht”.  Truus haar kleinkinderen hebben haar geïnspireerd om van kindertekeningen eigenzinnige etsen te maken.  Beide kunstenaars laten zich inspireren door de natuur, wat in hun werk duidelijk terug te vinden is.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *