8-weekse activiteitenkalender

Ga meteen aan de slag en kies een of enkele activiteiten waar jij aan deel wilt nemen.

WEEK 1: 21 oktober-28 oktober 
Zaterdag 21 oktober   
* Kick-off en fittesten  Meld je aan voor een gratis fittest op 21 oktober in de Swingel. Met onder andere de volgende onderdelen: bloeddruk, lengte en gewicht, buikomvang, spiermassa, zuurstof in het bloed, hemoglobine, bloedsuiker waarde, oog-hand-coördinatie en balans, knijpkracht, beenkracht en fietstest. Aanmelden voor de fittest kan door te mailen naar bloeizone@wijnjewoude.net of via formulier in de Bân. Na 8 weken is een hertest mogelijk.
* Wijnjewoude in beweging  Kom in beweging tussen de 2 fittesten op 21 oktober en 16 december, en ontdek het mooie Wijnjewoude. Organisatie door het VVV en Drukkerij Pool. Elke week is er een nieuwe wandelroute. Je kunt samen wandelen of alleen op een moment in de week dat het jou uitkomt. Er komt wekelijks een route voor binnen of buiten de bebouwde kom van circa 3 tot 5 km. Los wekelijks de vragen op en na 8 weken de slagzin en wie weet win jij een van de leuke prijzen op 16 december. Routes zijn verkrijgbaar op vrijdagen in de supermarkt & de swingel of via een appje van Frans Pool 06 57584354. Je kunt ze ook hier bekijken. De routes zijn een week geldig.
* Filmhuis in de Swingel  Kom langs voor een fijne filmavond in het filmhuis van de Swingel. In het filmhuis worden films vertoond die niet in de normale bioscoop worden gedraaid, zgn. arthouse-films. Films die nog wel even in je hoofd blijven hangen, films waar je graag nog even met een ander over napraat. Wil je op de hoogte gehouden worden over de filmvoorstellingen? De films mogen, i.v.m. een licentie, helaas niet via de website van Wijnjewoude of de Bân aangekondigd worden. Meld je daarom aan voor de maillijst. Wij zorgen dan dat je geïnformeerd wordt over de filmdata, welke films er worden gedraaid en hoe je zitplaatsen kunt reserveren. Opgeven voor de maillijst doe je door een mail te sturen naar filmhuiswijnjewoude@gmail.com. Heb je geen e-mail en wel belangstelling voor het filmprogramma, neem dan contact op met Martje Seefat, telefoon 0516-481271. 
Zondag 22 oktober  
* Duur-samen Heide Wandeling Zondag 22 oktober organiseren Kevin de Boer en Nynke Blom een mindful wandeling met voeding voor de zintuigen. De wandeling is voor alle leeftijden. We verzamelen om 11.00 uur bij de parkeerplek van Duurswouderheide, naast het oude kerkje. Meld je aan bij Kevin 06-30575803 Bij voldoende interesse wordt het herhaald. 
Maandag 23 oktober  
*Jeau de Boule  Elke maandag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur zijn er enkele fanatiekelingen te vinden bij de jeau de boule baan op het evenemententerrein. Wil jij dit ook eens ervaren, kom gerust langs en wij leggen je de regels uit. Wil je meer informatie neem contact op met Pieter de Groot, 0516-427607.
*Bewegen voor ouderen Bewegen voor 60 plussers,in de Trije Hoek, van 14.15 tot 15.00 uur. Bewegen voor ouderen om fit te zijn, blijven en worden. Iedereen kan in eigen tempo en op eigen niveau meedoen. We worden begeleid door een professionele docent. De eerste paar keren is het gratis, daarna betaal je €10,- per maand. Na afloop wordt er door Ympe thee verzorgd, kosten €1,- euro per keer. Mocht het moeilijk zijn om zelf te komen, neem contact op met Kom Erbij!  
*Damesteam Volleybal  DWS organiseert elke maandagavond damesvolleybal van 19.45-21.15 uur in de sportzaal bij de Swingel. Lijkt het je ook leuk, kom dan gerust bij de trainingen een kijkje nemen. Voor meer informatie ga naar https://www.facebook.com/VolleybalverenigingDWS/
* vv ODV Jeugd  Jeugd voetbal voor jongens en meiden. Voetbal gaat over winnen of verliezen maar deze prestaties zijn niet het belangrijkste. Lekker bewegen, plezier maken en ontwikkelen kan je bij vv ODV. De training voor de jeugd (jongens en meiden) vindt plaats op de maandagen, dinsdagen en woensdagen. Wil je dit proberen dan kan dit vrijblijvend en gratis. Voor meer informatie over de trainingen ga naar https://www.vvodv.nl/trainingsschema 
* vv ODV Senioren  Senioren voetbal voor heren en dames. Ook als je wat ouder wordt is bewegen belangrijk, dit kan je voldoende doen bij de senioren tak van ODV. De senioren bestaan op dit moment uit 4 elftallen. En 4 zeventallen.ODV1 (prestatie)ODV Dames 1 (prestatie)ODV2 (prestatie)ODV 4 (recreatie)
ODV 18+ heren (recreatie)ODV 18+ dames (recreatie)ODV 35+ (recreatie)ODV 45+ (recreatie)Bij de senioren zijn we altijd op zoek naar nieuwe leden. En we zijn aan het onderzoeken of Walking voetbal een nieuw onderdeel kan zijn binnen de club. Kijk voor meer info op https://www.vvodv.nl/trainingsschema
Dinsdag 24 oktober  
* Koersbal  Op dinsdagmiddagen van 14.00-16.00 uur is er koersbal bij het Wâldhûs. Heb jij dit leuke spel al eens geprobeerd? Kom vooral langs om een kijkje te nemen en mee te doen. Wil je meer informatie neem contact op met Pieter de Groot, 0516-427607.
* Dorpskamer in de Swingel De Dorpskamer in de Swingel, elke dinsdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Koffie drinken en lekker een beetje kletsen. Krantje lezen, spelletje doen. Gratis inloop.
* Trampoline springen  Longa organiseert elke dinsdag lessen trampoline springen voor jongens en meisjes van de basisschool. De eerste twee lessen zijn gratis. Tijden 16.30-17.30 uur in de sporthal bij de Swingel. Kom vooral langs om eens te ervaren. Voor meer info ga naar https://longawijnjewoude.nl
* Eekhout Bootcamp Elke dinsdagavond verzorgt Constantijn bootcamp in Wijnjewoude. Start bij het evenemententerrein. Interesse, neem contact op met Constantijn voor meer informatie. De eerste proefles is gratis. https://www.eekhout-bootcamp.nl/
*Herenteam Volleybal  DWS organiseert elke dinsdagavond herenvolleybal van 20.45-22.00 uur in de sportzaal bij de Swingel. Lijkt het je ook leuk, kom dan gerust bij de trainingen een kijkje nemen. Voor meer informatie ga naar https://www.facebook.com/VolleybalverenigingDWS/
*Recreanten Volleybal DWS organiseert op dinsdagavonden tussen 19.30-20.45 voor geïnteresseerden een recreantenteam om lekker een balletje te slaan. Voor man, vrouw en alle leeftijden. Wees welkom om eens mee te doen. 
Woensdag 25 oktober  
* Kleutergym en recreatieturnen  Elke woensdag van 15.00-16.00 uur is er kleutergym voor kinderen van circa 3 tot 6 jaar. Vanaf 16.00 uur is er recreatieturnen voor de leeftijd 6 jaar en ouder. De eerste twee lessen zijn gratis. Kom vooral eens meedoen en ervaren. Voor meer info ga naar https://longawijnjewoude.nl
Donderdag 26 oktober  
* Kerk is open voor inloop Op donderdagmiddagen tussen 14.30-16.30 uur is de gereformeerde kerk aan de Merkebuorren open voor inloop. Heb je behoefte aan een gesprek, een bakje koffie, een kaarsje aansteken of gewoon even kijken of bezinnen wees dan welkom. 
*Jeu de Boule  Elke maandag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur zijn er enkele fanatiekelingen te vinden bij de jeu de boule baan op het evenemententerrein. Wil jij dit ook eens ervaren, kom gerust langs en wij leggen je de regels uit. Wil je meer informatie neem contact op met Pieter de Groot, 0516-427607.
* Samen eten  Elke laatste donderdag van de maand vanaf 17:00 uur.  Aanmelden kan tot 18.00 uur op de dinsdag voor de afgesproken datum. Opgeven kan via swingel@wijnjewoude.net of via een intekenlijst in de hal van de Swingel. Er kan voor maximaal 50 personen per keer worden gekookt. Het bereiden van de maaltijd zal worden gedaan door Jolien en Fenna van de Swingel. Voor de inkoop van alle ingrediënten die nodig zijn, is de Buurtsuper benaderd. Zij gaan ervoor zorgen dat er dan op de donderdag verse en gezonde producten beschikbaar zijn voor een lekkere dorpsmaaltijd. Deelname is gratis.
Vrijdag 27 oktober  
* Recreatieturnen voor tieners  Elke vrijdag van 16.45-18.15 uur organiseert Longa recreatieturnen voor 10 jaar en ouder. De eerste twee lessen zijn gratis. Kom vooral eens meedoen en ervaren. Voor meer info ga naar https://longawijnjewoude.nl
* Hartchakra meditatie Wil je een keer een actieve meditatieles bijwonen? Wees welkom bij deze gratis hartchakra meditatie op vrijdagavond 27 oktober om 20.00 uur in Studio Vrijzicht. Een ontspannende en helende meditatie. Deze meditatie opent je hart. De muurtjes die je er bewust en onbewust omheen hebt gebouwd zullen langzaam verdwijnen. Je voelt een nieuwe ruimte ontstaan. Een lichter en vrijer gevoel. Enige fysieke gezondheid is vereist om mee te kunnen doen. Meer informatie en aanmelding kan bij Johan Schilder info@helendestilte.nl
*Wijnjewoude in beweging  Kom in beweging tussen de 2 fittesten op 21 oktober en 16 december, en ontdek het mooie Wijnjewoude. Organisatie door het VVV en Drukkerij Pool. Elke week is er een nieuwe wandelroute. Je kunt samen wandelen of alleen op een moment in de week dat het jou uitkomt. Er komt wekelijks een route voor binnen of buiten de bebouwde kom van circa 3 tot 5 km. Los wekelijks de vragen op en na 8 weken de slagzin en wie weet win jij een van de leuke prijzen op 16 december. Routes zijn verkrijgbaar op vrijdagen in de supermarkt & de swingel of via een appje van Frans Pool 06 57584354. De routes zijn een week geldig.
WEEK 2: 28 oktober – 4 november 
Zaterdag 28 oktober  
* Foto-Bingo  Doe jij 28 oktober mee met een toffe Foto-Bingo? De speeltuinencommissie organiseert deze mooie activiteit van 9.30-12.00 uur en is voor alle leeftijden. We starten om 9.30 bij de speeltuin van de Te Nijenhuiswei. Er zijn geen kosten aan verbonden. Graag tot dan. 
* Mindful fitness clinic  Zaterdag 28 oktober van 10.10 tot ongeveer 12 uur organiseert Kevin de Boer een mindful fitness clinic in de Swingel. Ik wil je graag meenemen, uitleggen en laten ervaren hoe het fitnessen en krachttrainen in elkaar steekt. Bewust worden van onze houding, bewegingen en postuur. Maar ook hoe onze geest en ademhaling hier een rol in spelen. Deze onderdelen zijn van invloed op jouw prestatie en kun je meenemen richting oefeningen, bewegingen en fitnessapparatuur. Zo ervaar je wat handig en minder handig is. Met als doel fijn en lekker te kunnen bewegen.Deze ochtend creëren we samen en staat open voor ingevingen en vragen zodat we samen kunnen zien wat we willen weten en waar vragen over zijn. Heb je al vragen of onderwerpen die je interessant vindt, neem ze mee of stuur ze op via een berichtje naar Kevin 06 305 75 803. Deelname is gratis. Opgave niet nodig. 
* Lichtjesavond, begraafplaats Weinterp  Op zaterdagavond 28 oktober wordt de jaarlijkse lichtjesavond gehouden op de sfeervol verlichte begraafplaats in Weinterp door Uitvaartvereniging Eert De Doden. De lichtjesavond is bedoeld om dierbare overledenen te gedenken en een lichtje te plaatsen op hun graf. Voor hen die elders begraven of verstrooid zijn, kan men het gedenklichtje plaatsen op het grote witte hart op de begraafplaats. De lichtjes worden gratis verstrekt. De lichtjesavond begint om 19.00 uur met een openingswoord. Na de herdenking is er warme koffie/thee of chocolademelk. Er is alleen een bus voor een vrijwillige bijdrage. De kerk is deze avond open en het orgel zal worden bespeeld. Ook is er bij behoefte de ruimte voor een gesprek.Voor meer informatie ga naar. https://wijnjewoude.net/agenda/lichtjesavond-weinterp/
Maandag 30 oktober  
*CMV-jeugd volleybal  DWS volleybalvereniging hoopt deze week te starten met het verzorgen van jeugdtrainingen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Voor meer informatie en precieze dag en tijd ga naar https://www.facebook.com/VolleybalverenigingDWS/
Donderdag 2 november  
*Gezond eten met beperkt budget  Sanne de Ree, diëtist en voedingskundige in Wijnjewoude, organiseert een gratis bijeenkomst over ‘gezond eten met een beperkt budget’.Donderdag 2 november om 10.00 in de taveerne van de Swingel. Koffie en thee zal aanwezig zijn. Het zal een open gesprek zijn over de mogelijkheden, waarbij we samen tips op een rijtje zetten. Heb je vooraf  vragen? Stel ze gerust. Aanmelden mag (op info@sannederee-dietist.nl of 0630375766), maar is niet verplicht. 
Vrijdag 3 november  
* Kinderyoga, 5 gratis lessen  Kinderyoga voor de groepen 5 t/m/8 uit Wijnjewoude. In het kader van mienskip en bedriuw biedt Margriet 5 gratis lessen kinderyoga aan in Studio Vrijzicht. Heb jij het altijd al eens willen proberen wees er dan nu bij. Je geeft je op voor een reeks van 5 lessen. Vrijdagmiddagen 15.30-17.00 uur bij Studio Vrijzicht. Opgave via Margriet info@studiovrijzicht.nl of telefonisch 06-43542644
* (Jong) Volwassenen yoga, 5 gratis lessen  Voor (jong)volwassen, man en vrouw uit Wijnewoude. In het kader van mienskip en bedriuw biedt Margriet 5 gratis lessen (jong)volwassenen yoga aan in Studio Vrijzicht. Heb jij het altijd al eens willen proberen wees er dan nu bij. Je geeft je op voor een reeks van 5 lessen.Vrijdagavonden 20.00-21.30 uur bij Studio Vrijzicht. Opgave via Margriet info@studiovrijzicht.nl of telefonisch 06-43542644.
WEEK 3: 4 november – 11 november 
Zaterdag 4 november  
*Speelgoed, boeken, kerstmarkt Zaterdag 4 november organiseren wij weer een speelgoed – boeken – kerstmarkt. De markt is ’s morgens bedoeld voor klanten van de Voedselbank en ’s middags voor dorpsgenoten en andere belangstellenden. De opbrengst van de middag gaat naar de Sinterklaasactie van stichting Present. ’s Middags is er gelegenheid om uw eigen kleding te verkopen (opbrengst voor uzelf). Wij vragen voor een staplaats € 5,-, dit gaat naar het goede doel. Wilt u graag uw kleding komen verkopen? Dan kunt u zich aanmelden bij Linda de Boer 06-23903711
Zondag 5 november  
*Samen fietsen – duofietsen Samen fietsen op een zondagmiddag. We willen allen zo vitaal mogelijk blijven,  maar bewegen is niet altijd makkelijk of vanzelfsprekend. De duofiets kan hier een oplossing voor zijn. Ben je alleen, dan zijn er voldoende vrijwilligers die graag meegaan voor een tochtje. De werkgroep Kom Erbij wil met de duofiets een positieve bijdrage leveren aan welzijn en gezondheid. De duofiets kan worden gereserveerd bij Geert van der Veen, telefoon 06 4901 0442. Je kunt dan ook aangeven of je gebruik wilt maken van een vrijwilliger. Uiteraard kan de fiets ook op andere dagen gebruikt worden of voor een hele dag gereserveerd worden. 
Donderdag 9 november  
* Ruitervitaaltraining Vanaf 9 november op elke donderdagavond ruitervitaaltraining met Anne-lys Herder. Het is mijn missie om jou te helpen naar een steengoede fysieke en mentale gezondheid waardoor overwinningen worden gehaald. Oefeningen naast je paard hebben effect op de prestaties met je paard. De eerste proefles is gratis. Voor meer info en opgave ga naar www.ondernemenmetflow.nl/ruitervitaliteit-friesland/ 
Vrijdag 10 november  
*Theatervoorstelling Fêste Grûn in de Swingel Jan Arendz en Marijke Geertsma komen samen met dorpsgenoot en gitarist Eddie Mulder met de nieuwe voorstelling Fêste Grûn. Het stuk is geschreven door Tjeerd Bischof. De voorstelling gaat over Renate, een journaliste uit de stad, die door een ongeluk met de auto in contact komt met Rein, een boer van het platteland. Ze raken in gesprek en al snel blijkt, dat zij het samen goed kunnen vinden. Rein is weduwnaar en worstelt met de problematiek van het heden ten dage ‘boerzijn’ en over de opvolging van de boerderij, die al generaties lang in de familie is. Renate is getrouwd en worstelt met de veranderingen in haar werk en haar thuissituatie. Zij hebben verschillende achtergronden, zijn nieuwsgierig naar elkaar en verliezen zichzelf in de blik van die ander. En door de ogen van die ander beginnen zij opnieuw te kijken naar hun eigen leven.Fêste Grûn is een hartstochtelijk verhaal over liefde en verandering’. Dit alles onder regie van Bruun Kuijt.  De theatervoorstelling is op vrijdag 10 november in de Swingel. Aanvang 20.00 uur.Kaarten te bestellen via www.jmteaterwurk.nl Tel: 06 44282677 of 06 22413771
WEEK 4: 11 november – 18 november 
WEEK 5: 18-25 november 
Zondag 19 november  
* Optreden koor Wijnjewoude “Iets nieuws beginnen” Op deze dag treed het koor Looft den Heer op in Wijnjewoude, met een prachtig optreden genaamd “Iets nieuws beginnen”. Dit bijzondere koorproject is volledig door eigen koorleden samengesteld en vormgegeven. Het is ontstaan vanuit het gemis toen we vanwege Covid bijna 2 jaar niet met elkaar konden zingen. In 2020 maakte de pandemie abrubt een einde aan alle voorbereidingen voor ons 100 jarig jubileum en volgde een tijd van bezinning. Twee jaar later spraken we af dat we kiezen voor vernieuwing en zo gingen we aan de slag met ons eigen koorproject ‘Iets nieuws beginnen’. We deelden onze ervaringen en drijfveren. Dat leverde veel waardevols op in muziek en tekst waarin we het publiek meenemen van herinneringen naar toekomstdromen. Uit enthousiasme zijn een paar gastzangers en muzikanten aangehaakt. De try-out in de St. Piterskerk in Ureterp werd een fantastische ervaring, zowel voor publiek als uitvoerenden. De grote variatie aan liederen en wijze van uitvoering met verschillende groepjes en begeleiding en zeker ook het verbindende verhaal, maakten het tot één grote verrassende, boeiende en ontspannen ervaring waar iedereen heel blij van werd. 19 november is dit optreden gratis te bezoeken. Aanvang 15.30 uur in de Pkn kerk Merkebuorren 34. Uitvoering duurt 1.15 minuten. Na afloop volop gelegenheid om met de koorleden na te praten. 
Dinsdag 21 november  
*Smart Health Plan bijeenkomst Op dinsdag 21 november om 20.00 uur organiseert Anne-lys Herder een bijeenkomst over innovatieve voeding die bijdraagt aan jouw gezondheid. Met een kleine stap in de juiste richting kun je een groot verschil maken in vitaliteit en levenskwaliteit. De bijeenkomst is online via Zoom te volgen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel graag aanmelden via Anne-lys, 06-30774601 of via de Facebook groep. Bij voldoende interesse wordt de bijeenkomst mogelijk in de Swingel georganiseerd. Geef je interesse dus vooral door. Meer informatie via: https://www.facebook.com/groups/smarthealthplan 
Donderdag 23 november  
* Vrouwencirkel met Ina Heijnen Wat kun je verwachten bij de vrouwencirkel? Een heerlijke ochtend voor jezelf, met lekkers, koffie, thee en goed gezelschap. Ons samenzijn bevat in ieder geval: contact met je lijf door een bodyscan, een moment van stilte, zeggen wat je wilt tijdens de deelronde, en wat er verder mag ontstaan 🙂 Er is niets dat moet. Het is een moment om op te laden en te kunnen zijn. De vrouwencirkel vindt plaats van 9.30-12.30 uur aan de weinterp 37b in Wijnjewoude. Meer info en opgave via https://www.buurzamegrond.nl/
* Samen eten  Elke laatste donderdag van de maand vanaf 17:00 uur.  Aanmelden kan tot 18.00 uur op de dinsdag voor de afgesproken datum. Opgeven kan via swingel@wijnjewoude.net of via een intekenlijst in de hal van de Swingel. Er kan voor maximaal 50 personen per keer worden gekookt. Het bereiden van de maaltijd zal worden gedaan door Jolien en Fenna van de Swingel. Voor de inkoop van alle ingrediënten die nodig zijn, is de Buurtsuper benaderd. Zij gaan ervoor zorgen dat er dan op de donderdag verse en gezonde producten beschikbaar zijn voor een lekkere dorpsmaaltijd. Deelname is gratis.
WEEK 6: 25 november -2 december 
WEEK 7: 2 -9 december 
WEEK 8: 9-16 december 
Zaterdag 16 december   
* Fittesten 2e ronde  Meld je aan voor de tweede of een eerste gratis fittest op 16 december in de Swingel. Met onder andere de volgende onderdelen: bloeddruk, lengte en gewicht, buikomvang, spiermassa, zuurstof in het bloed, hemoglobine, bloedsuiker waarde, oog-hand-coördinatie en balans, knijpkracht, beenkracht en fietstest. Aanmelden voor de fittest kan door te mailen naar bloeizone@wijnjewoude.net of via formulier in de Bân. 
* Prijs bekend maken Wijnjewoude in beweging  Kom in beweging tussen de 2 fittesten op 21 oktober en 16 december, en ontdek het mooie Wijnjewoude. Organisatie door het VVV en Drukkerij Pool. Elke week is er een nieuwe wandelroute. Je kunt samen wandelen of alleen op een moment in de week dat het jou uitkomt. Er komt wekelijks een route voor binnen of buiten de bebouwde kom van circa 3 tot 5 km. Los wekelijks de vragen op en na 8 weken de slagzin en wie weet win jij een van de leuke prijzen op 16 december. Routes zijn verkrijgbaar op vrijdagen in de supermarkt & de Swingel of via een appje van Frans Pool 06 575 84 354. De routes zijn een week geldig.
* Filmhuis in de Swingel  Kom langs voor een fijne filmavond in het filmhuis van de Swingel. In het filmhuis worden films vertoond die niet in de normale bioscoop worden gedraaid, zgn. arthouse-films. Films die nog wel even in je hoofd blijven hangen, films waar je graag nog even met een ander over napraat. Wil je op de hoogte gehouden worden over de filmvoorstellingen? De films mogen, i.v.m. een licentie, helaas niet via de website van Wijnjewoude of de Bân aangekondigd worden. Meld je daarom aan voor de maillijst. Wij zorgen dan dat je geïnformeerd wordt over de filmdata, welke films er worden gedraaid en hoe je zitplaatsen kunt reserveren. Opgeven voor de maillijst doe je door een mail te sturen naar filmhuiswijnjewoude@gmail.com. Heb je geen e-mail en wel belangstelling voor het filmprogramma, neem dan contact op met Martje Seefat, telefoon 0516-481271.