Weer

apr 19 - vr
Wijnjewoude, NL
7°C

Sponsoren

Dorpsagenda

Jaarvergadering Great Foarút

19-04-2024

Dirigenten

Johannes Terpstra

Sinds april 2014 staat Johannes Terpstra voor Euphonia.

(Binnenkort kunt u hier meer lezen over de nieuwe dirigent van Euphonia)

 

Petra Rodenboog

Petra RodenboogVan 2007 tot 2013 stond Petra Rodenboogvoor Euphonia. In deze periode heeft ze het jeugdorkest opgericht. We zijn blij dat ze nog steeds met veel enthousiasme voor het jeugdorkest staat en muziekles geeft aan de meeste jeugleden van Euphonia.

Petra is 30 september 1985 geboren in Zevenhuizen (Groningen). Ze begon op haar achtste met het spelen van de cornet. Al snel verruilde ze dit blaasinstrument voor de bugel.
In 2002 begon Petra op het Prins Claus Conservatorium. De bugel werd vervangen door de trompet en ze begon met twee studies. Klassiek Trompet, dit volgde ze bij Auke van der Merk en Hessel Buma en ze deed de studie HaFaBra-Directie. Dit volgde ze bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude. In 2007 studeerde zij succesvol af als dirigente en in 2008 mocht zij haar diploma voor Klassiek Trompet in ontvangst nemen.
Tijdens haar studie Trompet heeft ze ervaring opgedaan in de lichte muziek. Zo speelde Petra o.a. in de Prins Claus Conservatorium Big Band. Daarmee mocht ze zelfs optreden in Carré!

Naast het jeugdorkest van Euphonia is Petra ook dirigente bij het Provinciaal Jeugd Orkest Groningen (PJOG), Excelsior uit Haulerwijk en het leerlingenorkest en jeugdshowband Concordia uit Zevenhuizen.
Ook wordt Petra regelmatig gevraagd als gastdirigente bij zowel orkesten als koren. Als muziekdocente is ze werkzaam verbonden aan vier orkesten en de muziekschool in Leek. Daarnaast is ze ook actief als freelance trompettiste.

Klik <hier> voor een overzicht van ‘oud-dirigenten’ van Euphonia.