Dorpsfeest 2024

Het dorpsfeest is dit jaar van 12 juni t/m 16 juni.

Op woensdag 12 juni is de openingsavond. We gaan `Petje op Petje af` spelen, een leuk spel voor jong en oud. Er zijn mooie prijzen te winnen.

Donderdagochtend 13 juni is er een activiteit voor de kinderen van de basisschool. Dit jaar een vossenjacht. Aansluitend een klein feestje in de tent.

Donderdagavond om 18.30 uur is er een krachtmeting voor buurtteams. Niemand minder dan Wout Zijlstra, voormalig sterkste man ter wereld, komt naar Wijnjewoude om met ons de Highland Games te beleven. Stel met je buurt een team samen en strijd mee. Teams van zeven personen waarvan minimaal twee dames. Leeftijd 12+. Deelname € 10 per team.
Aansluitend gaan we er in de tent een mooi feest van maken met livemuziek van Butterfly.

De vrijdagochtend 14 juni staat de traditionele bingo geprogrammeerd. Aanvangstijd 10.00 uur. Er zijn leuke prijzen te winnen. Entree € 5 inclusief koffie met cake.

Vrijdagmiddag om 16.00 uur is er de mini-playbackshow voor de kinderen van de basisschool. De aanmeldingen stroomden binnen en we zitten dan ook al helemaal vol! Komt allen om de spectaculaire acts te bekijken.

Vrijdagavond om 20.00 uur gaan we door met de playbackshow voor de volwassen. Ook hier zitten we al bijna vol, dus snel opgeven als je nog mee wilt doen. We verwachten net als afgelopen jaren veel talent op het podium.

Na afloop gaan we samen met DJ Lex er een groot feest van maken tot in de late uurtjes.

Op zaterdag 15 juni gaan we ’s middags een gezellige familiedag houden. Met allerlei activiteiten zoals een kinderrommelmarkt, springkussen, diverse kramen en demonstraties, muziek en karaoke. De activiteiten zijn van 13.00 tot 17.00 uur maar de bar blijft langer open.

Zaterdagavond staat er de band Straight on Stage op het programma samen met DJ collectief Kroegtijgers. Zij staan garant voor een afwisselende avond.

En op zondag 16 juni gaan we nog even door met een matinee. Vanaf 13.00 uur is de tent open voor de grande finale. Deze middag gaan we alle prijzen uitreiken en de winnende acts van de playbackshows treden nog een keer op. Uiteraard is er muziek, en onder het genot van een hapje en een drankje kunnen we het dorpsfeest goed afsluiten. En om 18.00 uur is het dan echt gebeurd. Dan is het Dorpsfeest 2024 weer voorbij.

Uiteraard is de kermis het gehele feest ook aanwezig. Wat dit jaar wel anders is, zijn de plastic bekers die we niet meer mogen gebruiken. We gaan werken met herbruikbare bekers.

Het bestuur van de Stichting Dorpsfeest Wijnjewoude bestaat uit Falko, Matthijs, Anneke, Peter en Frank en is bereikbaar via dorpsfeestwijnjewoude@gmail.com