Boerderij en fietsenmakerij Meinsma, Duerswâld 8, ca. 1950

HF Duerswald Durk 248 h meinsma

Boerderij van Klaas Meinsma met links daarvan de fietsenmakerij en handel in boerderij benodigdheden van zijn broer Hans.

Deel dit bericht

2 reacties

  1. Toen Durkje er een klein sober winkeltje had kwam ik er vaak met Beppe als ik bij beppe te logeren was. Dan praatte dat maar en werden alle nieuwtjes uitgewisseld. Ik wilde allang wel weer naar huis maar ze raakten maar niet uitgepraat . . ..

  2. Wat geweldig dit terug te zien. Roept heel veel jeugdherinneringen op. Hans en Durkje Meinsma hadden 2 zoons, Jaap en Hendrik. Ik ben er misschien wel 1000 keer geweest. Hendrik en ik waren bijna even oud. Ik weet zelfs zn verjaardag nog. Hans liep wat lastig met een stok. Ik zie hem nog do potkachel in de fietsmakerij opporren. Durkje was een heel klein vrouwtje die het winkeltje runde. Ze waren de eerste in het buurtje die telefoon hadden. Ik woonde er zo’n beetje zeg maar schuin tegenover. Tegenover de Bischopsreed woonde Jan Piekeboer, later Brander (de Stripe) daarnaast Ids Dijkstra en daarnaast woonden wij. IK ben er geboren en woonde er tot m’n 14e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *