Kryst troch de Buorren

Kryst troch de Buorren is hét dorpskerstfeest voor jong en âld Wynjewâld. Het wordt gehouden op zaterdag 21 december van 19.00 tot 20.30 uur.

Met elkaar plezier beleven aan creatieve en sportieve activiteiten en kerstoptredens vol muziek en verhalen. Ook zijn er rustige kerstmomenten te ervaren door een kaarsje op te steken in het kerkgebouw, de schapen te aaien bij de levende kerststal of je kerstwens op te hangen in Joris’ kerstboom. De wensen worden na afloop als een slinger opgehangen in De Swingel.
Het hele feest speelt zich af in de sfeervol verlichte buurt tussen galerie De Wouden (Joop van Bergen) en de boerderij van Sijtsema. Op het kaartje vind je alle locaties met wat daar te beleven valt.
Het koepelplein vormt het hart van het feest. Daar vind je allerlei lekkernijen, kinder-activiteiten en gezellige muziek. En om 20.15 uur wordt iedereen gevraagd om naar de koepel te komen voor een verrassende afsluiting met muziek.
Alles wordt verzorgd door dorpsgenoten en met bijdragen van lokale bedrijven. Dat is nog eens samen kerst vieren!

Handig om te weten:
– Toiletten achter de kerk in Het Trefpunt en bij Weeny Woody
– EHBO in het Trefpunt
– Label de materialen die jij inbrengt met je naam
– Deelname aan het evenement is op eigen risico.

Er is nog inbreng gewenst van kunstkerstbomen, kerstboomlichtjes op batterij en vers groen. Voor 20 december melden bij Leny Bouma, tel. 0516- 481855, email catharinusleny@hotmail.com
Kryst troch de Buorren is een initiatief van Plaatselijk Belang en de PKN kerk.

Wij wensen iedereen een hartverwarmend kerstfeest.
De werkgroep: Leny Bouma, Wieke Haarsma, Theo van Linde, Joop Miedema, Pieter Rooks, Anneke van der Veen en Jetty Welfing.