Baby Silke na bevalling langs N381

Onderstaand een artikel uit de Woudklank, een geweldig verhaal.

WIJNJEWOUDE – Een bevalling langs de snelweg, op een parkeerplaats aan de N381.

Het moge duidelijk zijn: de geboorte van dochter Silke verliep voor Sietske van den Berg aanvankelijk bepaald niet vlekkeloos.WoudB-522x391

Vrijdagnacht 27 september werd de aanstaande moeder uit Wijnjewoude wakker. Het was één uur en ze voelde dat in haar buik van alles gaande was. De hoogzwangere Sietske belde de meldkamer die meteen een ambulance stuurde.

Eerder was al besloten dat Sietske, vanwege een stuitligging, niet thuis mocht bevallen. Eenmaal in de ambu ging alles snel, zodat duidelijk werd dat de bevalling niet in het ziekenhuis, maar ‘gewoon’ in de auto moest plaatsvinden.

Aldus geschiedde. De ambulance werd naar de kant gestuurd en de ziekenbroeders Chris en Daniel maakten zich klaar. Om half drie brachten zij samen met moeder Sietske de kerngezonde Silke Jannie op de wereld.

De vader van Silke miste de geboorte van zijn dochter, maar meldde zich later die nacht zielsgelukkig in het ziekenhuis van Drachten.

De dienstdoende hulpverleners van Ambulancezorg Kijlstra zijn onlangs bezocht door de gelukkige ouders. ,,Want we zijn hen ontzettend dankbaar!”

 

 

 

 

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Pingback: Wijnjewoude, een gastvrij dorp - Wijnjewoude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *