Ruiter- en menroutes in Wijnjewoude

In en om Wijnjewoude staan op diverse plaatsen paaltjes met daarop een ruiter of een karrenwiel om ruiter- en menroutes aan te geven. De twee bekendste routes in de bossen van Wijnjewoude, beginnen op de parkeerplaats aan het Breeberchspaed vlakbij de Hervormde Kerk van Duurswoude. Staatsbosbeheer heeft op een kaartje de routes aangegeven, je vind ze hier.

Daarnaast zijn nog tal van alternatieve routes in de mooie omgeving van Wijnjewoude, denk bijvoorbeeld aan de brede bermen en de vele landwegen. Korte routes in en om de bossen van Duurswoude en in de omgeving van Weinterp, zoals De Bûtewei, de Compagnonsvaart en de Trambaan. Door een beetje creativiteit kun je vele uren op of achter het paard in het buitengebied vertoeven. Het is zelfs mogelijk om vanuit Wijnjewoude, het Blauwe Bos in Haulerwijk of de Lippenhuster heide te bezoeken. Ik wens iedereen veel rijplezier! Joop Witlox, voorzitter Hynstedei concours hippique Wynjewâld.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *