Nieuwsbrief WEN april 2015

                                 Nieuwbrief april 2015

 

WEN komt uit de startblokken

De grote WEN ambitie om Wijnjewoude in tien jaar Energie Neutraal te krijgen vraagt om een gedegen voorbereiding en zorgvuldig procesverloop. Langzaam maar zeker worden lijnen van het langjarig project zichtbaar. De diverse werkgroepen zijn bezig hun concrete doelstellingen voor de korte en lange termijn te definiëren. De agrariërs krijgen binnenkort hun tweede nieuwsbrief met voorstellen voor  snel renderende besparingsmaatregelen.

Woensdag 25 maart heeft WEN voorzitter Grietje Rooks een kort radio-interview gegeven aan Omrop Fryslan in “Fryslân fan ‘e moarn”.

Nulmeting

Ben je geïnteresseerd om het elektriciteits- en gasverbruik van Wijnjewoude de komende jaren te volgen, dan kun je alvast de zogenaamde nulmeting bekijken. Dit is een handige weergave van de verbruikssituatie, bij aanvang van ons WEN project. De basisgegevens, die ons via de gemeente verstrekt worden, zullen we jaarlijks actualiseren, zodat iedereen het resultaat van de gezamenlijke inspanningen kan volgen.

Goed bezig

Heb jij al veel geïnvesteerd in het omlaag brengen van je eigen verbruik, dan vinden we het mooi om met jou in contact te komen. Of lijkt het jou leuk om actief bij WEN betrokken te zijn? Laat het ons weten, want hulp is bijzonder welkom!

 

Weetje van de maand

Buurtvereniging De Trambrêge wil zich inzetten voor WEN.

In haar jaarvergadering  is buurtvereniging De Trambrêge enthousiast geworden om  samen bezig te gaan met het Energie Neutraal maken van ons dorp. Namens WEN hebben Grietje Rooks en Frans Pool het een en ander  over de plannen verteld en de buurtbewoners uitgenodigd mee te denken hoe zij zelf met heel eenvoudige maatregelen bij kunnen dragen aan energiebesparing.

De buurtgenoten willen de komende maanden samen aan de slag met simpele besparingsmaatregelen. Ook gaan ze hun verbruik met elkaar vergelijken. En dan, tijdens hun bbq in september, willen ze de  resultaten van hun acties delen met WEN.

Een pracht voorbeeld dat hopelijk veel doet volgen. Dus als jouw buurtvereniging –of ander groepje bewoners- ook  meer wil weten over hoe jullie samen met simpele maatregelen kunnen bijdragen aan een energieneutraal Wijnjewoude? Neem contact op met Grietje Rooks, 0516 491350.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *