MFC de Swingel: nieuws van het bestuur

 

Niet alleen worden veel straten in Wijnjewoude opnieuw bestraat. Ook het terras van de Swingel begint vorm te krijgen. Op 12 en 13 juni werden de tegels gelegd. Het weer werkte mee, er hoefde geen waterleiding aan te pas te komen om het zand goed in te vegen. Intussen is er geld beschikbaar gemaakt om terrasmeubilair aan te schaffen. We hopen dit aan u te tonen op de slotactiviteit van dit seizoen. Eric en Trientsje organiseren op 17 juli a.s een barbecue. Ook mensen die alleen even willen kijken en genoeg hebben aan een drankje zijn van harte welkom. Meer informatie elders in dit nummer. Na het terras is het verfwerk van de Swingel aan de buitenkant aan de beurt. De gemeente draagt de kosten voor een schilderbeurt. Wanneer deze werkzaamheden uitgevoerd worden is nog niet bekend.

De binneninrichting staat na de zomer op het programma. We mikken op uitvoering van de plannen in het begin van 2016. Hierover meer nieuws na de zomer.

Succesvolle première Summer Event zaterdag 13 juni was een spannende dag voor een groepje enthousiaste mensen onder aanvoering van Wendy de Kleine die de eerste editie van de het Summer Event organiseerden. Wat voor weer wordt het, hoeveel mensen komen er precies? Na de middag was het een drukte van jewelste, de sportzaal werd omgeturnd in een heuse fair. Het weer (zie ook hierboven bij de zoekterm invegen!) werkte ook hier mee. Het was te koud voor het strand, droog genoeg om even naar De Swingel te gaan. De standhouders waren tevreden, er waren heel wat bezoekers geweest en de organisatie kon een mooi bedrag overhandigen aan het bestuur van de Swingel. Volgend jaar weer doen!

Gevraagd: Wij zoeken mensen met een hobby die in de ruimte van WAW in de Swingel samen met ‘soortgenoten’ deze hobby willen uitvoeren en uitdragen. Het kan van alles zijn. Hebt U hier gedachten over, om mee te doen of om het op te zetten, laat U het dan weten?

Waar u waarschijnlijk niet direct iets van merkt, maar op de lange termijn zeker merkbaar wordt: Het bestuur is met hulp van Doarpswurk bezig te werken aan de kwaliteit van het bestuur en organisatie rondom de Swingel. Doarpswurk heeft voor dorpshuizen en MFC’s vragenlijsten en advies beschikbaar om hier systematisch aan te werken. Het bestuur zal hier het komend jaar mee aan het werk gaan. We kijken terug op een goed seizoen, mogelijk gemaakt door talloze mensen die hier aan meewerkten.

Hartelijk dank, goede vakantie gewenst!
Goos Bus, secretaris MFC De Swingel gwbus@hccnet.nl

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *