Berichten van Plaatselijk Belang

Terugblik Willedei 2015

Willedei 2015 (41)

veel interesse voor de Willedeikoek

Het was een groot succes, mooi gevarieerd en wat een top muziekprogramma! Knap voor een klein dorp als Wijnjewoude om zo’n straatfestival neer te zetten.

Helaas kon u de nieuwe muziekkoepel op de Willedei nog niet bewonderen, maar direct daarna begon toch de realisatie en inmiddels krijg je een aardige indruk van hoe het zal worden. Gelukkig kon Plaatselijk Belang met een stand voor buurtwinkel Kamminga, de reflecterende huisnummers laten zien en vertellen over de plannen voor Wijnjewoude Energie Neutraal.

 Reflecterende huisnummers afhalen 20 oktober

Maar liefst 123 adressen hebben een reflecterend huisnummer besteld. U kunt het door u bestelde bordje tegen betaling afhalen op dinsdag 20 oktober tussen 17.30 en 20.00 uur. Bent u niet in de gelegenheid, vraag dan een buurtgenoot.

Na 20 oktober zijn de overgebleven bestellingen tegen betaling af te halen bij Janny Copeland (De Twa Bûken) Duurswâld 9. Tel 0516-541862 janny.copeland@gmail.com

 Buurtbus

Door inzet van het dorpssteunpunt zijn er drie vrijwillige chauffeurs en een administratieve kracht voor de buurtbus geworven. Zo neemt Wijnjewoude zijn verantwoordelijkheid bij het in stand houden van deze belangrijke voorziening voor met name ouderen. Petje af!

 Samenwerking scholen

Voor de zomervakantie was het de bedoeling om een verkennend onderzoek te starten naar bestuurlijke samenwerking tussen de beide basisscholen. Bij nader inzien blijkt het op dit moment, bestuurlijk gezien, eigenlijk nog wat te vroeg voor een dergelijk onderzoek. De scholen zelf blijven echter de samenwerking zoeken en uitbouwen waar dat maar mogelijk is. Plaatselijk Belang zal deze inhoudelijke samenwerking blijven stimuleren en ondersteunen. U kunt het proces volgen via de rubriek Ut’e skoalle klapt.

 Contributie Plaatselijk Belang via incasso

Met ingang van 2016 zal de contributie voor de vereniging niet meer worden afgehaald maar via een automatische incasso worden geïncasseerd. In het voorjaar kunt u een machtigingsformulier verwachten en brengen we u verder op de hoogte van de nieuwe werkwijze.

 Wijnjewoude Energie Neutraal

Op de Willedei heeft de initiatiefgroep WEN veel positieve reacties gehad op de plannen. Maar liefst 60 mensen hebben zich toen als aspirant lid van de WEN energie coöperatie  ingeschreven. De WEN-pagina’s op website zijn inmiddels geheel vernieuwd.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *