Berichten van Plaatselijk Belang

Dorpswinkel Kamminga verleden tijd

Michiel en Sippie Postma hebben besloten hun winkel per 7 november te sluiten. Na maar liefst 36 jaar ondernemerschap, is dat ongetwijfeld geen simpele beslissing geweest.

We zullen deze zeer karakteristieke dorpswinkel met z’n gezellige bloemrijke uitstallingen op de stoep gaan missen.

IMG_0236-800Michiel en Sippie danken we voor het vele dat zij, in al die jaren met hun winkel voor ons dorp betekend hebben. Ze hebben een grote sociale rol vervuld, ook met hun service aan huis en sponsoring van dorpsactiviteiten. We wensen hen toe dat zij samen nog heel veel gezonde en goede jaren voor de boeg hebben.

 

Toeristische promotie 3 Provinciën gebied

Voor alle toeristische ondernemers in het gebied rond Bakkeveen is het volgende interessant:

Er komt een gratis toeristische folder uit waarin uw onderneming of activiteit onder de aandacht gebracht kan worden. Lees de tekst van de folder en reageer voor 14 november als u uw accommodatie of activiteit vermeld wilt zien!

Gast van de raad

Op maandag 5 oktober waren we te gast bij de gemeenteraad. Aanleiding was de uitnodiging in de gemeentegids  aan alle inwoners, om eens achter de schermen van het gemeentelijk bestuur te komen kijken. We werden als echte gasten onthaald door 3 raadsleden, de griffier en de burgemeester, die  elk een toelichting gaven op een onderdeel van het gemeentelijke bestuurlijke proces. We kregen vip plaatsen bij de oriënterende raadsvergadering die deze avond tot ca half twaalf duurde. Er waren 9 insprekers over het hete hangijzer De Skans. Ook in de pauze en na afloop zeer gastvrije aandacht. Kortom, een uiterst leerzame en plezierige avond. Dit kunnen we iedereen aanbevelen. Grootste leerpunt was de bewustwording van de belangrijke rol van de raad. Zoals de burgemeester het verwoordde: de raad bepaalt wat er moet gebeuren,  B&W  beslist over hoe het gebeurt.

Reflecterende huisnummers afhalen

Als u uw bestelde nummer nog niet heeft afgehaald, dat kan tegen betaling bij Janny Copeland

(De Twa Bûken) Duurswâld 9. Tel 0516-541862 janny.copeland@gmail.com

Staatsbosbeheer bij PB

Tijdens zijn bezoek aan PB vertelde boswachter Roel Vriesema dat zorgorganisatie Reik de nieuwe gebruiker zal zijn van het campingterrein De Ikenhiem en de werkschuur. Reik biedt ondersteuning aan mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij helpt hen bij het ontwikkeling van hun talenten. Waarschijnlijk gaan de cliënten van Reik bijdragen aan het onderhoud van het terrein.

Plaatselijk Belang zal contact opnemen met Reik om te zien wat dorp en Reik voor elkaar kunnen betekenen.

Voor wat betreft een grote opknapbeurt van de fietspaden door de bossen, daarvoor heeft SBB niet voldoende financiële ruimte. Het lijkt gewenst om in samenwerking met de gemeente, aanliggende dorpen, commissie Koningsdiep en evt. ondernemers een financieringsaanvraag te doen bij de  provincie.

Tenslotte hoorden we dat het Friese Wandelpadennetwerk ook in Opsterland en omliggende gemeenten vorm krijgt. Dit wordt een knooppuntennetwerk, waarmee de gekleurde wandelroutes in het gebied komen te vervallen.

Verder heeft SBB ook aandacht voor de ontwikkeling van mountainbike en ruiterroutes en zoekt men een investeerder voor het verder ontwikkelen van Sparjeburd en de bijbehorende blokhut.

Buurtbus 104

Mede door de inzet van drie nieuwe vrijwillige chauffeurs en een administratieve ondersteuner uit Wijnjewoude kan Buurtbus 104 blijven rijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *