Toerisme folder 3 Provinciën gebied

**** Stuur je kopij in vóór 14 november! ****

Eind 2015 wordt door TIP-Bakkeveen een royale folder uitgegeven met alle recreatieve mogelijkheden rond het 3 Provinciënpunt. Om zo compleet mogelijk te zijn roepen we inwoners van het gebied op om recreatieve gegevens door te geven. Denk hierbij aan historische en natuurlijke plekjes, mogelijkheden tot bedrijfsbezoek, overnachtingsadressen, galerieën en exposities, horeca, rustpunten, aanwezige en (geplande) evenementen, wandelroutes, etc.  De folder wordt in 2016 gratis via vele distributiepunten beschikbaar gesteld aan bezoekers van het 3 Provinciën gebied.

In het gebied rond het 3 Provinciënpunt waar de grenzen van Drenthe, Friesland en Groningen samenkomen is Bakkeveen het centrum van de recreatie. In andere dorpen waaronder zeker Wijnjewoude liggen mogelijkheden voor verdere recreatieve ontwikkeling: er is voor de recreant nog veel te ontdekken en te beleven.

Het idee is dat in het 3 Provinciëngebied de volgende dorpen vallen: Bakkeveen, De Wilp, Donkerbroek, Een-West, Frieschepalen, Haule, Haulerwijk, Siegerswoude, Ureterp, Waskemeer, Wijnjewoude en Zevenhuizen. Het gebied wordt ruwweg begrensd door de A7 in het noorden, de N381 in het westen, Bovenloop Tjonger, recreatiegebied Norg en recreatie gebied Roden/Leek in het zuiden en oosten.

Het is de bedoeling door samenwerking de recreatieve mogelijkheden beter op de kaart te zetten; de streek beter te tonen aan de toerist, maar ook aan de eigen inwoners. Her en der in het gebied zijn kleinschalige recreatieve initiatieven. Door samenwerking en publiciteit willen we deze ook ondersteunen.

Er wordt gewerkt aan een folder: een A5 magazine van ca 20 pagina’s waarin alles wat met recreatie te maken heeft, is vermeld. Naast deze folder wordt de informatie ook beschikbaar gesteld op de website www.3beleef.nl .  Alle dorpswebsites in het gebied kunnen deze informatie overnemen voor zover relevant.

TIP-Bakkeveen (Toeristisch Informatie Punt) coördineert een en ander. We willen geen informatie missen, daarom doen we via deze weg een oproep aan een ieder om zoveel mogelijk recreatieve gegevens aan te dragen en vergeet niet de mogelijkheid van bedrijfsbezoeken na te gaan! Ook een prachtige recreatieve foto is zeer welkom.

Je kunt je gegevens inzenden tot 14 november naar info@3beleef.nl.

Namens de TIP-Bakkeveen werkgroep: Vincent Veldhoen en Jan van Dalen

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Pingback: Berichten van Plaatselijk Belang - Wijnjewoude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *