Bericht van Plaatselijk Belang

Opening Muziekkoepel

Op zaterdag 3 september wordt om 15.00 uur de nieuwe muziekkoepel feestelijk geopend door burgemeester van Selm. Een kleine commissie met vertegenwoordigers van de stuurgroep N381, Willedei, de buurtvereniging en Plaatselijk Belang bereidt de opening voor. Wat er precies gaat gebeuren blijft een verrassing, maar de aandacht zal zich toespitsen op de thema’s Oud en Nieuw.

Deze feestelijke opening van de muziekkoepel vormt tevens de start van de Willedei.

Het dorp weer één geheel

verwijderen stoplichten Trijehoek maart 2016 (banner)Nu de Trijehoek weer in ere is hersteld en de weg richting Donkerbroek een vriendelijk landelijke uitstraling heeft gekregen, zijn de drie delen van Wijnjewoude (Weinterp, Klein Groningen en Wijnjewoude) op een veilige en aantrekkelijke manier weer met elkaar verbonden. Die verbondenheid wordt vanaf 30 augustus op de nieuwe Trijehoek gesymboliseerd met het centrale kunstwerk van onze dorpsgenoot Jikke van de Waal-Bijma.

Het is een boom gevormd door drie takken die bladeren dragen met oude foto’s van Wijnjewoude. De bladeren met foto’s zien we niet alleen terug op de paaltjes in het dorp, maar straks ook op de kunstwerken die de drie ingangen van ons dorp zullen sieren. Zo krijgt Oud en Nieuw voor altijd vorm in de kunstwerken.

In de Bân van mei 2016 heeft Jikke uitgebreid geschreven over de betekenis van haar kunstwerken.

Opening gebiedsontwikkeling N381

Ook op zaterdag 3 september organiseert de provincie Fryslân in samenwerking met de omliggende dorpen de opening van de gebiedsontwikkeling rondom de N381. Van Ureterp tot Appelscha, alle aanliggende dorpen zijn met een zogenaamde ‘plus’ versterkt. Wegen en pleinen zijn opnieuw ingericht en bij de dorpsingangen zijn kunstwerken van regionale kunstenaars geplaatst.

Het wordt een feestelijke dag waarbij iedereen wordt uitgenodigd om via een toeristische fietstocht de vernieuwingen in  de aanliggende dorpen te komen bewonderen. In elk dorp zijn er leuke activiteiten voor jong en oud te beleven. Zo zal Wijnjewoude zich met de Willedei van haar beste kant laten zien. Lees hier het  programma van de fietstochten en de feestelijkheden.

HF Van der Schaaf Bodedienst Jv.d.Schaaf 07-04-1926De officiële opening, door gedeputeerden Sietske Poepjes en Johannes Kramer, vindt om 9.15 uur plaats bij de nieuwe aanlegsteiger aan de Vaart in Donkerbroek. Hier staat  ook het nieuwe kunstwerk van Joop van Bergen. De genodigden maken vervolgens in oldtimers een tocht langs alle vernieuwingsprojecten. Hun rit eindigt om 15.00 uur op de Willedei in Wijnjewoude, waar de oldtimers nog een tijdje langs de Merkebuorren te bewonderen zijn.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *