Bericht van Plaatselijk Belang

Dodenherdenking 2018
Op vrijdag 4 mei wordt door Plaatselijk Belang weer de jaarlijkse dodenherdenking georganiseerd, waarvoor we alle dorpsgenoten van harte uitnodigen.
Het programma van de herdenking ziet er traditiegetrouw als volgt uit: Om 19.45 uur verzamelen aan de Tsjerkereed. Vanaf dit punt volgt de stille rondgang naar het monument op de begraafplaats. Vervolgens zal een leerling van basisschool It Twaspan een gedicht voordragen. De dorpskrans wordt dit jaar gelegd door twee kinderen van Votum Nostrum. Dan volgen de twee minuten stilte en zal aansluitend een ensemble van muziekvereniging Euphonia het Wilhelmus begeleiden. Tijdens het luiden van de klokken verlaten we de begraafplaats.
Dat deze sobere herdenking voor steeds meer dorpsgenoten van betekenis is, mag blijken uit in de loop der jaren flink toegenomen aantal deelnemers. Stilstaan bij de oorlog van 40-45 is ook stilstaan bij wat geweld en uitsluiting vandaag betekent.

Koffie met herinneringen
Deze keer is de werkgroep Kom Erbij actief bij de dodenherdenking betrokken. Zij zorgen waar gewenst voor (rolstoel)vervoer, voor een zitplaats bij het monument en begeleiden u graag op de begraafplaats. Ook bieden zij u na afloop van de herdenking een kopje koffie of thee aan in gebouw de Driehoek.
De samenkomst is een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en wellicht herinneringen aan de oorlogstijd met elkaar te delen. Weet u van harte uitgenodigd!
Bel met Kom Erbij als u graag gehaald wordt of andere vragen heeft. (Jelle Bergsma tel.481007).

Incasso contributie 2018
In de tweede helft van april wordt de PB contributie geïncasseerd. Bent u nog geen lid, geef u dan op via contact.

Fietsenstalling en abri’s N381
Als het goed is zijn bij het verschijnen van deze Ban inmiddels de nieuwe bushokjes en fietsenstallingen geïnstalleerd langs op- en afritten van de N381.

Terugblik Ledenvergadering 2018 en PBquiz Wijnjewoude
Het werd een echte Wijnjewoudster avond. De werkgroep Ouderenhuisvesting vertelde dat ze nu met professionele ondersteuning aan de slag kunnen. Hun doel is tegemoet te komen aan de wens van veel ouderen om, ook wanneer 24 uurs zorg nodig is, toch (samen) in eigen dorp te kunnen blijven wonen. Een grote en ingewikkelde opdracht die veel inzet en lange adem vergt. De werkgroep zal u op de hoogte houden.
De werkgroep Verkeer en Veiligheid gaf een korte toelichting op hun werkwijze, waarbij dorpsgenoten rechtstreeks inbreng hebben. Ook deze groep houdt u via Ban en website op de hoogte.
Vervolgens werd elk lid van de Stuurgroep N381 persoonlijk toegesproken door PB voorzitter Grietje Rooks en met een bloemetje bedankt voor 10 jaar grote inzet. Ontbrekend stuurgroeplid Hilly Renkema, krijgt thuis bezoek van Grietje. De stuurgroep is er in geslaagd voorop te lopen bij de gebiedsontwikkeling en zo voor Wijnjewoude een dikke plus binnen te slepen, waarvoor het dorp ze heel dankbaar is.
Als nieuw bestuurslid van PB is toegetreden Sybren de Boer van de Weinterp. Janny Janssen is afgetreden en draagt het bestuurssecretariaat over aan Martin de Vries.
Na de pauze was gezelligheid troef. Met maar liefst 8 teams werd de PB-quiz gespeeld.
Vragen over windvaantjes, straatnamen, verenigingen, verkeersborden etc. leverden veel gepieker, overleg en gokwerk op. Als verwacht gingen de cracks (oudste PB leden) er met de taarten van v.d. Molen vandoor. De andere topspelers kunnen hun prijzen bij Wilma en Dennis verzilveren. De Swingel vrijwilligers Ruurd en Remmelt kwamen die nacht laat thuis. Kijk hier voor de foto’s

PB zoekt een schrijver
We zijn op zoek naar een notulist en schrijver. Het gaat om het vastleggen van de maandelijkse bestuursvergadering van Plaatselijk Belang en het schrijven van de Berichten van PB in dorpskrant De Bân.
Heb je geen zin in een bestuursfunctie maar vind je het leuk om te schrijven en lijkt het werk van PB je wel interessant? Bel dan met voorzitter Grietje Rooks, 0651070901.
Ze vertelt je er graag meer over.

Groenbrengpunt Ureterp
In april geopend op alle zaterdagen van 9.00 – 13.00 uur.

Inloopspreekuur PB
Dinsdag 17 april van 19.00 – 19.30 uur in de Swingel

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *