Berichten van Plaatselijk Belang

Glasvezel
Het is gelukt!! Wijnjewoude krijgt glasvezel! Het was nog even spannend maar uiteindelijk is de vereiste 60% ruimschoots gehaald. Hiervoor verdienen alle vrijwillige ambassadeurs een groot compliment. Zij zijn de laatste tijd dagelijks bezig geweest om bewoners te informeren, te helpen met het aanmelden en het helpen herinneren om die aanmelding toch echt voor 19 november de deur uit te hebben. Een zeer intensieve klus maar met een mooi resultaat! Mede dankzij hen kunnen in de loop van 2019 de eerste abonnees in Opsterland gebruik gaan maken van hun snelle verbinding. Allen die zich hebben aangemeld, ontvangen binnenkort persoonlijk bericht van Kabelnoord.

Veilig door Wijnjewoude
De enorme opkomst tijdens de informatieavond van de werkgroep Verkeer en Veiligheid zou zowel een succes als zorgwekkend genoemd kunnen worden. Een succes omdat er zoveel belangstelling was en er door iedereen actief werd meegedaan. Zorgwekkend omdat er blijkbaar heel wat onvrede of ongerustheid onder de inwoners heerst. De werkgroep heeft in ieder geval genoeg input gekregen om in gesprek te gaan met de gemeente en politie en weet zich daarbij gesteund door de vele betrokken inwoners. Eerder publiceerde de website al een uitgebreid verslag van de avond.

Enquête supermarkt
Vanuit de werkgroep die zich inzet voor de terugkeer van een supermarkt in ons dorp is er een enquête verspreid. Met deze enquête wil zij inventariseren wat de wensen voor een nieuwe supermarkt zijn. Op deze manier kan de groep nog gerichter gaan zoeken naar een geschikte locatie en ondernemer. Hoe meer mensen de enquête invullen, hoe representatiever de uitkomst zal zijn. PB vraagt dan ook iedereen deze enquête in te vullen.

Sinterklaas
Het was weer een goed georganiseerde chaos, maar gelukkig is Sinterklaas weer veilig aangekomen in Wijnjewoude. Alle ingrediënten voor een geslaagd Sinterklaasfeest waren aanwezig: gekke pieten, muziek, dans, strooigoed, cadeaus en natuurlijk zenuwachtige kinderen die vol verwachting toekeken of meezongen. PB wil alle vrijwilligers die dit feest mogelijk hebben gemaakt enorm bedanken voor alle tijd en moeite die zij hebben gestoken in het organiseren van deze onvergetelijke dag voor heel veel kinderen!

Feestdagen
En dan is het alweer december. De dagen worden nog altijd korter en de feestdagen staan voor de deur. In deze dagen wordt door veel mensen tijd doorgebracht met dierbaren, van gezellig dineren met kerst tot feestelijk toasten op het nieuwe jaar. Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk en voor die mensen kan deze tijd extra zwaar zijn. Laten we daarom vooral in deze tijd even extra naar elkaar omkijken, denk even aan de buurman of de vrouw aan het einde van de straat die maar alleen is, of aan hen die een moeilijke tijd achter de rug hebben. Een kaartje in de bus kan al genoeg zijn om te laten merken dat iemand niet alleen is, even een kopje koffie drinken is een kleine moeite maar zorgt voor een enorm plezier.

PB wil iedereen een mooie kerst en veilig Oud en Nieuw toewensen.

Inloopspreekuur. Dinsdag 10 december van 19.00 tot 19.30 uur in de Swingel.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *