Lustrum himmelploeg een feit

Gisteren bestond de himmelploeg 5 jaar. Reden voor een feestje! Om één uur verzamelden ze zich – zoals altijd – aan de Âld Duerswâld voor de tweewekelijkse opruimactie in en rond het dorp. Zich nog niet helemaal bewust van de feestelijkheden die hen vandaag te wachten zouden staan, gingen de koppels welgemoed de maartse kou in gewapend met fietskarren, stoffer en blik, plastic zakken en ampikkelateursgereedschap.

En na een ronde van zo’n twee en een half uur ontmoetten de heren en dames met de karren boordevol zwerfvuil elkaar om half vier zoals gewoonlijk in de Swingel voor een lekkere warme koffie.
Dit keer werden ze daar opgewacht door de heren Jan van der Bij en Joop Klimp namens de gemeente Opsterland en Grietje Rooks namens Plaatselijk Belang. De gemeente uitte haar waardering voor de trouwe oranje hesjes van Wijnjewoude en onderstreepte dat met bloemen voor iedereen en heerlijk gebak van Van der Molen.

Grietje dankte de ploeg gedreven vrijwilligers voor hun geweldige inzet en voor het opruimen van de troep die wij er met elkaar toch elke keer weer van weten te maken. Ze zei hoe bijzonder het was dat de ploeg na 5 jaar nog in dezelfde samenstelling haar werk deed. Ze sprak de wens uit dat de Himmelploeg nog veel jaren met hetzelfde plezier haar ronde kan doen.

En je kunt zien dat het resultaat heeft. “We halen nu in een middag met elkaar een stuk of vier, vijf grote volle zakken rotzooi op. Dat was in het begin wel meer” aldus Ruurd, ook himmelploeger van het eerste uur. Er wordt gewerkt in vaste koppels van telkens twee man (of vrouw), die ook steeds hun zelfde ronde doen. En zo verdwijnt de plastic soep van de Mounleane tot aan de Leidijk en van de Stripe tot aan de Feart in de diepe blauwe zakken van de stoere mannen en vrouwen.

De nazit in De Swingel liep dit keer wat langer uit omdat als verrassing een buffet werd aangeboden aan de himmelploegers en hun partners, tot in de puntjes verzorgd door Restaurant de Stripe. Zeer verdiend!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *