Wijnjewoude schoon

Vanmiddag is de aftrap gegeven voor de himmelploech van Wijnjewoude. Elf vrijwilligers gingen op pad om het dorp van zwerfvuil te ontdoen.

Het initiatief voor de himmelploech komt van Ruurd van der Woude en Theo van Linde. Plaatselijk Belang heeft het initiatief omarmd en uit het dorpsbudget een bedrag vrij gemaakt voor de aanschaf van materialen, waaronder twee fietskarren. Ook de gemeente Opsterland draagt bij met vuilniszakken en vuilgrijpers. Hans Meinsma van Meinsma Fietsen stelt twee rijwielen ter beschikking. Drukkerij Pool levert de plattegronden van de te ontvuilen routes en Jacob en Ria Russchen stellen ruimte beschikbaar voor de opslag van de materialen en het afval. De fam. Barff tenslotte zorgt voort een elektrisch pickupje mét bestuurder, om het vuil vanuit de fietskarren te verzamelen en naar het centrale punt te brengen. De eerste opruimactie vandaag leverde maar liefst zo’n twintig volle vuilniszakken op.
De organisatoren laten weten dat er op dit moment voldoende vrijwilligers zijn, maar dat er nog wel behoefte is aan een extra fietskar. Dus als u dit mooie initiatief wilt sponsoren, of misschien nog een oude fietskar hebt staan, meld dit dan even via de website.

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Pingback: Lustrum himmelploeg een feit - Wijnjewoude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *