Wijnjewoude kleurde fel oranje

Groot feest op Koningsdag in ons dorp. Heel veel Wijnjewoudsters, bezoekers en vrijwilligers, waren op de been bij deze geslaagde Wynjewâldfair. Op beide schoolpleinen waren kraampjes waar onze creatieve dorpelingen hun kunsten lieten zien en ons deelgenoot maakten van hun passies. Een grote variatie in hobby’s werd getoond: kaarten maken, vilten, vissen, kleien, weven, schaken, oldtimers, handwerken, fotografie en nog veel meer. Ook waren er kramen met oud Hollandse spelen, snoep, babykleertjes, bloemen en hamburgers. En er tussendoor zaten de kinderen met hun vrijmarktspullen op kleedjes. Trekzakmuziek maakte het geheel compleet.


Een van de hoogtepunten was de huldiging van Arjan Stroetinga, onze zevenvoudige Nationaal Kampioen marathonschaatsen. Kinderen hadden hun fiets prachtig versierd en reden in optocht naar het huis van de compleet overrompelde Arjan. In de open Amerikaanse slee van Arjen Jansma gevolgd door een muziek-jeep en daarachter de fietsertjes, ging de triomftocht door het dorp. In de Swingel werd Arjan toegesproken en geïnterviewd, samen met zijn coach De Fanatike Jillert Anema. Als aandenken kreeg Arjan uit handen van Grietje Rooks een prachtig silhouet van een schaatsenrijder gemaakt door Bea Voolstra. Daarna volgde een heuse handtekeningsessie.


Inmiddels werden de eerste taarten binnengebracht voor de wedstrijd Heel Wijnjewoude Bakt. De mooiste creaties streden om de eer en de vakkundige jury bestaande uit de Echte Bakkers Tjeerd en Hilco had het er best moeilijk mee. De hele show werd soepeltjes aan elkaar gepraat door Impe Stoker-van Duin.

Jesse en Bente, Anneke Haanstra, Anneke Heslinga, Anna en Else, Willy Joustra en Bregtje gingen er met de prijzen vandoor.


Ondertussen was het ook in de sportzaal druk met onder meer kleutergym en een tentoonstelling van platen en andere voorwerpen van Cornelis Jetses uit de nalatenschap van Freddy van der Mei.
Oranjekoek en Oranjesoep maakten het feest compleet. Het bleef nog lang gezellig in de Swingel. Alle betrokken kunnen met tevredenheid terugkijken op een uitstekend georganiseerd topfeest!
Geniet van de foto’s.

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Pingback: Berichten van Plaatselijk Belang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *