Berichten van Plaatselijke Belang

Samen staan we sterker
Dit is de titel van de drukbezochte bijeenkomst die PB afgelopen 17 oktober organiseerde voor alle verenigingen in het dorp. Doel van de avond was om met elkaar in gesprek te gaan en te kijken op welke gebieden en welke manieren de verschillende verenigingen in ons dorp samen zouden kunnen werken en elkaar zouden kunnen versterken.

Het eerste onderwerp op de agenda was een brainstormsessie waarbij de vertegenwoordigers van alle aanwezige verenigingen konden delen wat zij nog misten of anders zouden willen zien. Een van de punten die door meerdere partijen werd geopperd was ook al een agendapunt: het opzetten van een gezamenlijke agenda waarin alle verenigingen hun activiteiten kunnen delen. Hiermee zouden activiteiten beter op elkaar kunnen worden afgestemd wat het organiseren van een succesvolle activiteit zou vergemakkelijken. Al snel kwam ter sprake dat er op wijnjewoude.net al een agenda bestaat waar men activiteiten in kan laten opnemen. Dit punt zal PB dan ook samen met de beheerders van de website oppakken. Hopelijk kunnen we snel meer hierover melden en is dit punt op korte termijn te realiseren.

Naast dit punt zijn er nog veel meer punten ingebracht die allemaal door PB besproken zullen worden.

Namens Code Hans heeft Rob van der Holst een presentatie gegeven. Code Hans is in meerder plaatsen actief en ook door de gemeente Opsterland ingeschakeld om in gesprek te gaan met de jeugd in de dorpen. Uitgangspunt hierbij is dat er niet vanuit een kantoor allerlei dingen worden bedacht, maar dat er in gesprek gegaan wordt met de jeugd, aan hen gevraagd wordt wat er bij hen speelt en hen zelf met ideeën laat komen en deze ideeën door hen zelf, met ondersteuning van Code Hans, laat realiseren. PB zal nauw contact houden met Code Hans om op die manier ook met de jeugd in Wijnjewoude in gesprek te gaan.

Tot slot presenteerde PB het idee om nieuwe inwoners van ons dorp te verwelkomen met een goodiebag: een tasje waarin alle verenigingen en bedrijven zich kunnen voorstellen en promoten. Zo hoopt PB dat nieuwe inwoners zich gelijk thuis voelen in Wijnjewoude en op de hoogte zijn van wat ons dorp allemaal te bieden heeft. Dit idee kon op veel bijval rekenen en zal ook zeker nader worden uitgewerkt.

Al met al kijkt PB terug op een zeer geslaagde avond en hoopt dat dit de start was van een proces waarin we vaker met elkaar in gesprek zullen gaan met het uiteindelijke doel om niet op onze eigen eilandjes te blijven maar elkaar te versterken.

Glasvezel
Het kan jullie niet ontgaan zijn dat overal rond het dorp oranje buizen langs de weg liggen of uit de grond steken. Dit heeft er alles mee te maken dat er druk wordt gewerkt aan het aanleggen van glasvezel in het buitengebied. Uitgebreide informatie hierover vind je hier.

Brengpunt Groenafval Ureterp
In november kunt u uw tuinafval op zaterdag 9, 16 en 23 november van 09:00 – 13:00 uur brengen naar het Brengpunt Groenafval (Mounleane 12, Ureterp)

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Vooral de goodiebag spreekt me aan. Wij zijn nieuw komen wonen in Wijnjewoude sinds juli en ben nog wel zoekende naar informatie. Vooral over verenigingen en activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *