WEN Stap voor Stap februari 2020

Praat vooral mee over de toekomst van Wijnjewoude!
De ontwikkeling van het Energiepark aan de Tolleane staat momenteel onder druk vanwege protesten tegen plannen voor groengasproductie en een zonneweide. Het naambord heeft het zelfs niet overleefd.
Toch is WEN niet voornemens om vanwege deze onrust haar plannen voor een schone en groene toekomst van ons dorp zomaar los te laten. En die toekomst gaat alle bewoners aan.

Daarom roepen we iedereen op om zelf mee te denken en te praten over ontwikkelingen en plannen, in plaats van het aan enkele anderen over te laten. Je kunt reageren op info@wen.frl.
Ook ben je van harte uitgenodigd voor de openbare ledenvergadering van WEN op maandag 9 maart. Iedereen -dus ook niet-leden- is welkom en ieders stem wordt gehoord.
Overigens heb je als WEN lid echte zeggenschap en het lidmaatschap kost niets. Dus als jij duurzaamheid belangrijk vindt en je wilt meebeslissen, sluit je dan aan bij de groene beweging van Wijnjewoude.
Wil je meer weten over de bezwaren in de januari Ban en onze reactie daarop? Zie www.wen.frl

Onafhankelijk gespreksleider gevonden voor werkgroep Leefomgeving Tolleane
Tijdens de ledenvergadering op 28 november is besloten een werkgroep Leefomgeving Tolleane in te stellen onder onafhankelijk voorzitterschap.
WEN heeft de taak op zich genomen om een geschikt persoon te zoeken. En die zoekactie is geslaagd. We hebben iemand gevonden waar we vertrouwen in hebben, in de persoon van Arjen Bosch. Hij is vrijwilliger van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij Foundation (www.KNHM.nl).
Arjen is van mening dat er momenteel onvoldoende basis is voor een werkgroep. Hij wil eerst van onderop contact leggen met meerdere belangengroepen waaronder buurten en protestgroep westkant. WEN hoopt dat het lukt om op een goede manier samen te werken in het dorp.

Gouden kans: miljoenen euro’s voor verduurzaming van Wijnjewoude
Dat klinkt als een sprookje, maar het zou zo maar eens waarheid kunnen worden. De overheid stelt die miljoenen beschikbaar. Geld dat kan worden besteed aan bijvoorbeeld het isoleren van onze woningen. Voorwaarde is dat we gezamenlijk als dorp aardgasvrij worden en actief willen verduurzamen. Gemeente Opsterland en WEN willen een aanvraag voor deze subsidie indienen, maar hebben dan wel de hulp van alle Wijnjewoudsters nodig. Lees meer hierover in het artikel van Gemeente Opsterland en WEN.

100% groene, lokale en betaalbare energie
Wil jij dat ook? Word klant van Energie VanOns. Dikke kans dat je dan stroom van het zonnedak van Herder Agro krijgt. Bovendien zorg je daarmee dat de winst niet naar ‘grote investeerders/beleggers’ gaat maar in Wijnjewoude blijft! We gaan het besteden aan duurzame en sociale projecten die de leefbaarheid van ons dorp bevorderen. Kijk maar eens op www.wen.frl/energie-vanons/

Volg Wijnjewoude Energie Neutraal op Facebook!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *