Duofiets rijdt 12 juni door het dorp

Eindelijk, de duofiets is gearriveerd bij onze fietshandelaar Hans Meinsma. Hij zal op 12 juni, de datum van de aftrap van ons eerste duofiets-seizoen om 10 uur aankomen bij Het Waldhus aan de Te Nijenhuiswei.

Daar zal “Kom erbij” hem feestelijk aanbieden aan ons dorp.

De duofiets is eigendom van Plaatselijk Belang Wijnjewoude. De fiets is aangeschaft omdat de werkgroep “Kom erbij” signalen kreeg van dorpsbewoners die helaas niet meer zo mobiel zijn, dat ze het rondje Wijnjewoude in de frisse lucht en door de prachtige omgeving erg missen. De aanschaf van de fiets is mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit het Postcodeloterij Buurtfonds, de Van Teyens Fundatie en het Dorpsbudget van Plaatselijke Belang.

lets voor jou?
De werkgroep “Kom erbij”, wil met de duofiets een bijdrage leveren aan het welzijn en de gezondheid van de deelnemer en de vrijwillige bestuurders van de fiets. Dit vanuit een persoonlijke en respectvolle benadering, met aandacht voor veiligheid en privacy. De regels hiervoor zijn opgenomen in een brochure die je via duofiets@wijnjewoude.net kunt opvragen en die meegaat voor onderweg. We hebben inmiddels vier mensen bereid gevonden het ritje met jou te maken, maar natuurlijk ben je vrij om met een goede kennis of familielid te gaan.

Feestelijke aftrap
De aftraphandeling zal coronaproof, dus in aanwezigheid van alleen pers, door de voorzitter van Plaatselijk Belang plaatsvinden Daarna maken we een rondrit door het dorp in een fietsoptocht samen met basisschoolkinderen die met toeter, bel en slingers komen.
Dus lieve dorpsgenoten, bij deze de oproep om ons prachtige bezit te komen aanschouwen vanaf je oprit, van achter je voordeur of aan de route, maar dan op gepaste afstand en de vlag mag uit.

Wat is dat voor een fiets, die duofiets?
Op de fiets kunnen twee mensen naast elkaar zitten. De fiets heeft elektrische trapondersteuning waardoor fietsen gemakkelijker gaat.
Het meenemen van krukken of een wandelstok is mogelijk. l.v.m. corona is een spatscherm aangeschaft. De fietsers dragen allebei een reflecterend hesje met logo.

Waar staat de fiets?
De duofiets staat gestald bij Zorgboerderij De Twa Bûken, Duerswâld 9, 9241 GW in Wijnjewoude. Het tochtje zal dus beginnen bij Janny en Ken Copeland van de twa Bûken. Natuurlijk kan de vrijwilliger de fiets eerst ophalen en vervolgens jou als passagier meenemen vanaf je huisadres.

Hoe kan ik de duofiets reserveren?
De fiets kan gereserveerd worden voor een of meer dagdelen via het telefoonnummer van Kom erbij, 06 37552518, of via duofiets@wijnjewoude.net.
De beschikbaarheid kan in de toekomst gecheckt worden op wijnjewoude.net waarschijnlijk onder het kopje ‘Wandelen en Fietsen’.

Kosten
Aan het gebruik van de duofiets zijn geen kosten verbonden. Een kleine vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld.

 

 

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Pingback: Duofiets werd duofeest - Wijnjewoude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *