Update van de werkgroep supermarkt

De nieuwe ondernemers zijn volop bezig met de verbouwing, inrichting en voorbereiding voor de opening van de nieuwe supermarkt. In de tweede helft van september is het zover, dan kunnen we weer in ons eigen dorp onze boodschappen doen. Want Joël en zijn moeder Andrea Basta hebben een mooi en ruim ingerichte supermarkt voor ogen. Gericht op vers, duurzaam en regionaal. Met een aanbod van het huismerk g’woon tot de diverse A-merken. Er is straks weer een geldautomaat en er komt een PostNL punt.

Het plafond is al gespoten in een prachtige zwarte kleur voorzien van een geluiddempende coating.

In de afgelopen drie jaar heeft de werkgroep supermarkt volgehouden in de zoektocht naar een ondernemer, leverancier en een pand. Het pand was er het eerst; met dank aan een groep inwoners die een BV hebben opgericht en het pand van de vorige eigenaar hebben gekocht. Met vereende krachten is het pand opgeruimd, gestript en schoongemaakt. Want dat was na de brand wel nodig!
De oproep voor een ondernemer leverde afgelopen oktober zoveel reacties op dat de werkgroep weer volop aan de slag kon. Met heel veel vertrouwen en nu in een goede afloop. En dat vertrouwen is uitgekomen…

Na veel onderzoeken, overleg en afwegen hebben de Basta’s de definitieve handtekening gezet en zal Supermarkt Manjefiek openen in september. De naam ‘Manjefiek’ verwijst naar hun brasserie/restaurant Manjefiek in Kollum. Joël zal hier voornamelijk de kar trekken, met daarnaast moeder Andrea en in eerste instantie ook broer Stefan.

Om de supermarkt sterk neer te zetten met een volledige en goed voorziene voorraad is er een actie gestart: ‘Spek de Voorraad’. Wanneer u meedoet met een bedrag dat u past wordt u Vriend van de supermarkt. Het bedrag wordt terug betaald in de vorm van tegoedbonnen die u kunt besteden in de supermarkt. Lees er alles over, met uitleg en rekenvoorbeelden op de website www.spekdevoorraad.nl. Ook op termijn zal het aantrekkelijk zijn om vriend van de supermarkt te zijn.
Op de site kunt u dagelijks zien wat de stand is. Het streefbedrag is € 60.000,-. Op dit moment is de stand € 28.430,-. Wat een prachtig bedrag hebben we al met elkaar opgebracht!

Op deze site kunt u ook kennismaken met de ondernemers. Door alle beperkingen was er niet veel mogelijk. Daarom stellen zij zich voor in een filmpje. Aan de hand van vragen die aan hen gesteld worden door een aantal inwoners van ons dorp krijgen we een beeld van wie zij zijn en wat hun plannen en drijfveren zijn.

Inmiddels zijn de hekken voor de verbouwing geplaatst en is het verbouwingswerk volop begonnen. Verder is er in aanloop naar de opening heel veel werk te doen. Zoals bijvoorbeeld het schoonmaken en monteren van de aangekochte inventaris. Die staat op dit moment al opgeslagen in Wijnjewoude.
Dit is ook het moment waarop we u vragen te laten weten of u op een of andere manier wilt en kunt helpen de opening van onze supermarkt tot een groot succes te maken. Reageren kan natuurlijk persoonlijk naar de ondernemer of naar onderstaand mailadres.

Natuurlijk hebben we in de afgelopen jaren nieuwe wegen gezocht en gevonden voor onze wekelijkse boodschappen. We hadden geen keuze, we zochten het verderop. Nu is er in september het moment dat we weer gewoon onze boodschappen aan de Merkebuorren kunnen doen. In een eigen supermarkt met volledig aanbod en met ondernemers waar klantvriendelijkheid voorop staat. En heel belangrijk… even met de fiets of lopend te bereiken. Een plek waar je elkaar ontmoet, die de leefbaarheid in het dorp vergroot en de levendigheid in Wijnjewoude terugbrengt.

De werkgroep hoopt dat haar werk voor een nieuwe supermarkt leidt tot een mooie supermarkt die een groot en mooi succes wordt!

Namens werkgroep supermarkt,

Marianne Hulsbergen
hulsbergen@inverandering.nl

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *