Buurtsuper Manjefiek officieel geopend!

Op donderdagochtend was er al vroeg bedrijvigheid bij de supermarkt want de ochtend van de opening is aangebroken. De broodjes liggen in de oven, de nieuwe vracht wordt geleverd en het podium wordt ingericht. Het feest kan beginnen. Nadat burgemeester Ellen van Selm is ontvangen en Commissaris van de Koning Arno Brok is gearriveerd begint het officiële gedeelte van de opening.

In haar speech benoemt de burgemeester de waarde van leefbaarheid voor het dorp Wijnjewoude. Een winkel is van groot belang voor het onderling contact. De bezorgauto die WEN gedurende een jaar beschikbaar stelt geeft de supermarkt veel mogelijkheden naar de klanten toe. De ondernemers bedanken de vele vrijwilligers, alle bedrijven en ieder die op welke manier dan ook heeft bijgedragen in het realiseren van de supermarkt zoals hij er nu in alle glorie staat.

Dan is het tijd voor de openingshandeling. Commissaris Brok rijdt met een lege boodschappenkar door een papieren deur naar binnen. Wanneer hij weer buitenkomt is deze gevuld met een cheque. Het is een donatie van de ondernemers aan twee goede doelen: een bijdrage voor een actie van Kika ‘Wynjewâld foar Kai‘ en een bijdrage voor stichting Mansa die zich inzet voor veilige kookpotten in het Afrikaanse land Gambia. Bij de ingang van de winkel staan Kai en zijn ouders om dit mooie gebaar mee te maken.

In zijn speech gaat de commissaris in op de waarde en het belang van de Mienskip in een dorp als Wijnjewoude. Samen sta je als dorp sterk. Mocht je overigens een man van middelbare leeftijd tegenkomen incognito, en met een volle winkelmand, grote kans dat het dan onze Commissaris van de Koning is. Tijdens zijn speech vertelde hij graag nog een keertje incognito langs te komen. Tot slot was zijn eindpleidooi om toch vooral in het eigen dorp te winkelen, want daarmee behouden we samen met de ondernemers deze prachtige supermarkt.


En daarmee verklaart hij de supermarkt voor geopend. Een knal, vrolijk groene confetti en de winkel is geopend. De eerste klanten pakken een mandje en nemen enthousiast de winkel in gebruik.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *