Excursie naar mono mestvergister

Werkgroep Leefbaarheid organiseert een excursie naar een mestvergister. Ga je mee?

Hoe werkt een monomestvergister, ruik je die en maakt hij lawaai? Om dat te ontdekken organiseert de werkgroep Leefbaarheid op 21 en 22 april een excursie naar zo’n monomestvergister. Alle Wijnjewoudsters kunnen mee.

De werkgroep Leefbaarheid houdt zich bezig met de vraag: “levert mestvergisting en groengas productie ook overlast op voor de omwonenden?” De werkgroep is ingesteld op initiatief van wethouder Postma. Buurtbewoners hebben zitting in de werkgroep, die onder leiding staat van onafhankelijk voorzitter Arjen Bosch van KNHM. De werkgroep kan beschikken over deskundige adviseurs van ingenieursbureau Arcadis. De werkgroep Leefbaarheid heeft de eerste resultaten van haar onderzoek vorig jaar gepresenteerd aan de buurtbewoners rondom Klein Groningen en aan belangstellende inwoners van Wijnjewoude.

Als vervolg op die bijeenkomsten worden nu deze excursies georganiseerd naar het bedrijf van de familie Stokman in Koudum. De vergister op dit bedrijf staat aan de rand van het dorp. Er wordt mest aangevoerd van een aantal andere boerderijen. De situatie daar is in die zin vergelijkbaar met de plannen van WEN. De heer Stokman zal toelichten hoe de vergister werkt en hoe de mest aan- en afgevoerd wordt. Een buurtbewoner is aanwezig om de ervaringen met de vergister te delen. Er is ruim gelegenheid om de vergister te bekijken vragen te stellen.

Ben je nieuwsgierig en wil je mee? Geef je dan zo snel mogelijk op via een mail naar leefbaarheid2@hotmail.com.

De excursie is op:
– Vrijdag 21 april om 19:00 uur vertrek vanuit Wijnjewoude.
Verwachte terugkomst 22:00 uur.
– Zaterdag 22 april om 13:30 uur vertrek vanuit Wijnjewoude.
Verwachte terugkomst 17:00 uur.

Voor vervoer wordt gezorgd. We hopen je te zien op 21 of 22 april.

Namens werkgroep Leefbaarheid
Arjen Bosch, KNMH

Heb je een vraag aan de werkgroep Leefbaarheid? Stel je vraag hier.

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Pingback: WEN Stap voor Stap april 2023 - Wijnjewoude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *