WEN Stap voor Stap april 2023

Proef met avondspreekuur WEN
De aanvraag voor een stimuleringsbijdrage (de WEN-waardebon van € 2.000,-) blijkt voor sommige mensen, die niet gewend zijn om met internet om te gaan, soms lastig. Frans Pool, die vaak als vraagbaak optreedt, helpt bewoners dan met de aanvraag. In de maand april houden we als proef een WEN-spreekuur. Daar kun je dan ook met allerlei vragen over besparen of subsidies terecht. Het spreekuur wordt gehouden in ‘het WEN honk’, boven in De Swingel. Zet dus in je agenda: maandag 3 april en donderdag 13 april 19.00-20.30 uur spreekuur WEN. Je bent welkom, de koffie is bruin.

Een hybride warmtepomp en/of zonnepanelen huren, iets voor jou?
Voor mensen die zelf niet kunnen of willen investeren in duurzame verwarming of zonnepanelen wil WEN als verhuurder optreden. Dat geldt ook voor huurders.
Voordeel is dat je met een vast bedrag per maand je energierekening omlaag kunt brengen. De huurprijs is namelijk lager dan het bedrag dat je aan energiekosten bespaart. Zoals je van WEN gewend bent, doen we ons best om maatwerk te leveren zodat jij optimaal kunt profiteren van een lager energieverbruik. Wil je er meer over weten? Mail naar besparen@wen.frl dan nemen we contact met je op. Of kom naar één van de WEN spreekuren, zie hierboven. Wat zou het mooi zijn als ook jij voor volgende winter flink op je gas kunt besparen.

Gevaarlijk spel
Onlangs bleek dat enkele kinderen het hekwerk van het RWZI-terrein hadden vernield en ze waren binnengedrongen. Waarschijnlijk wilden ze er eens rondkijken of spelen.
Maar dat is behalve verboden, ook heel gevaarlijk!! De diepe bassins hebben namelijk geen trap. Dus als je erin valt, kun je er zelf niet meer uitkomen! WEN hoopt dat ouders hun kinderen waarschuwen.

Werkgroep Leefbaarheid 2 organiseert excursies naar mestvergister
Lees hier hoe jij je op kunt geven voor een kosteloos bezoek aan een monomestvergister waar groengas wordt gemaakt uit de mest van meerdere bedrijven.
Pak deze kans, zodat je zelf een oordeel kunt vormen over de plannen van WEN om ons dorp aardgasvrij te maken.

Haal nu jouw gratis EARN-E!
WEN heeft met het project besparen voor alle huishoudens in Wijnjewoude een ‘meet-tool’, namelijk de EARN-E aangeschaft. Hierdoor krijg je meer inzicht in je energieverbruik. In deze tijd met hoge energieprijzen, is dit dus super handig! Hierdoor kun je zien waar je eventueel nog op zou kunnen besparen. Het aanvragen van de EARN-E is super simpel! Maar je moet wel een slimme meter hebben. Ga naar deze website: https://earn-e.com/wijnjewoude/. Het formuliertje vul je in en vervolgens kun je bij Frans Pool (Opper Haudmare 2) een EARN-E ophalen. Het kan een aantal dagen duren voordat jouw account is goedgekeurd. Als alles goed is aangesloten, kun je je verbruik zien, realtime, per uur, per dag, per week, per maand of per jaar. Dit is dus super handig. Zo kun je bijvoorbeeld testen hoe hoog je de verwarming ’s nachts het best kunt zetten of kijken hoeveel stroom een apparaat verbruikt. Ook kun je zelf invullen wat jij betaalt per kuub gas of per kWh. Hierdoor kun je zien hoeveel je per maand ongeveer moet betalen.

Een kernwaarde van WEN is ‘persoonlijk contact’. Mocht het installeren bij jou niet lukken, dan kun je contact opnemen met Kate Pool (06  13431371). Zij komt dan graag langs om het probleem samen met jou op te lossen!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *