Feestelijke opening Bloeizone Wijnjewoude

Onder flinke publieke belangstelling vond afgelopen zaterdagmiddag de opening van Bloeizone Wijnjewoude plaats. Het doel van Bloeizone Wijnjewoude is om van Wijnjewoude een aantrekkelijk dorp te maken waar we met zijn allen gezond en gelukkig oud kunnen worden.

Voorzitter Tineke Dreijer van Plaatselijk Belang opende de middag en heette iedereen van harte welkom. Vervolgens was het woord aan Durk Durksz, wethouder van gemeente Opsterland. Naast het feit dat we nu weten dat hij elke ochtend begint met een boterham met roomboter en schijfjes komkommer, weten we ook dat hij bevlogen is met dit onderwerp en Wijnjewoude veel succes wenst met dit initiatief. De volgende spreker was Jon Brouwers. Dorpsgenoot maar ook aanjager en initiatiefnemer van Bloeizone Bakkeveen. Ze vertelde bevlogen waarom het zo belangrijk is om een gezonde leefstijl te hebben. En ze kreeg het publiek in beweging. Tot slot was het woord aan Geert van der Sluis. In zijn dagelijkse werkzaamheden in Nij Smellinghe ziet hij hoe belangrijk het is om fit te zijn. 

Na het officiële programma konden de mensen een bezoekje brengen aan de markt. Dat Wijnjewoude al een gezond dorp is (en nog meer kan worden) bleek al aan de grote groep exposanten die aanwezig waren. De VVV, Kinderopvang Esther, ODV, DWS, Wen, Longa, in Wijnjewoude zijn al veel mogelijkheden om te sporten. En er komen nog meer bij, zo waren ook nieuwe initiatieven aanwezig met Eekhout Bootcamp en de mogelijkheid tot een meditatieve wandeling op de heide.

Bloeizone Wijnjewoude blijft namelijk niet bij een middag in MFC de Swingel. Eigenlijk begint het nu pas. De komende acht weken worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd waar je makkelijk en laagdrempelig bij kunt aansluiten. Van bootcamp tot foto-bingo en van kinderyoga tot koersbal. Kijk het volledige aanbod op Wijnjewoude.net

De aanwezigen werden echter zelf ook aan het werk gezet. Degene die zin hadden (of het aandurfden) konden een fittest volgen. Hartslag, bloeddruk, BMI, conditie, alles werd grondig gemeten door de vrijwilligers en professionals die klaarstonden. De deelnemers kregen hun uitslag direct te zien met bijpassend advies.

Al met al een zeer geslaagde middag en we hopen dat deze middag een mooi begin is om samen als dorp, lang en gelukkig met elkaar te leven.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *