Hynstedei

  • Startdatum:
  • Einddatum:
  • Locatie: Merkebuorren t.o. 92

Zaterdag 13 juni aanstaande is het zover. Dan barst de strijd los in wel 18 rubrieken op het terrein aan de Merkebuorren ter gelegenheid van de jaarlijkse Hynstedei.
Een evenement voor de officieel geregistreerde tuigpaardrijders. De indeling in rubrieken is afhankelijk van het soort wagen dat gebruikt wordt, de rijder of rijdster, tuiger of fries en het aantal winstpunten dat het tuigpaard in het verleden heeft behaald. De tuigpaarden met de minste punten rijden in de kleine limiet, daarna volgen de grote limiet en de ereklasse.
hynstedei2Zo is er een damesnummer voor het vierwielige rijtuig en voor het tweewielige rijtuig. Bij de damesnummers gaat het ook nog om het schoonste geheel. Welke combinatie rijdster, paard en rijtuig ziet er het mooist uit? Ook wordt er gereden met tweespannen. Het is een lust voor het oog de paarden stijlvol bewegend door de baan te zien gaan. De winnaars van elke rubriek worden beloond met een envelop met inhoud. En er is een rubriek voor tuigpaarden onder het zadel. Kinderen met hun pony rijden met een fantasievolle aanspanning (eventueel onder begeleiding) ook in een speciale rubriek met speciale prijzen.
Vele sponsors uit Wijnjewoude en omgeving maken dit mogelijk. Tussendoor wordt nog een verloting gehouden met zeer aantrekkelijke prijzen.
Het elegante, trotse, pronkende Nederlandse tuigpaard met zijn ruime, grijpende voorbeen en sterke, stuwende achterhand is de ster op vele Nederlandse concoursvelden. Tuigpaarden staan garant voor sfeer, emotie en strijd.
Dat kan alleen maar vanwege de unieke kwaliteiten waarover de tuigpaarden beschikken en waarmee ze het publiek als het ware betoveren. Het tuigpaard heeft een draf met veel zweefmoment, een ruim wegzettend voorbeen, een hoge actie en een krachtig ondertredend achterbeen, gepaard met een fiere houding, mogelijk gemaakt door een lange, verticaal uit de borst komende hals, aldus een inspecteur van het stamboek.
De Hynstedei begint om 12.00 uur. Entree is gratis. En aan de inwendige mens is ook gedacht. Er staat een snackwagen en een feesttent waar ieder vast wel iets zal kunnen kopen wat bij de behoefte aansluit.
Allen heel hartelijk welkom.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *