Bodedienst Van der Schaaf anno circa 1946

 

HF Van der Schaaf Bodedienst Jv.d.Schaaf 07-04-1926

Dit is een foto van mijn vader Jappie van der Schaaf, die een bodedienst had van Duurswoude naar Drachten en Gorredijk
en later toen hij een auto kreeg ook naar Heerenveen. Hij had ook een rit naar Fochteloo naar het Ambonezenkamp met levensmiddelen en Appelscha vanaf Drachten.
Op de foto staat hij met paard en wagen en ik (Bert van der Schaaf) op de bok. De foto is genomen voor de Végé winkel van Loopstra. Voordat hij dit deed, deed zijn vader dat. Dat was mijn Pake Hilbert van der Schaaf waar ik naar genoemd ben en zo goed als ik het weet had mijn pake zijn vader het bedrijf en die heette volgens mij Harm van der Schaaf.  En mijn heit heette Jappie van der Schaaf.
Het bedrijf heeft 100 jaar bestaan en mijn heit is overleden begin 1953 . Ik was toen te jong om over te nemen. Mijn Mem heeft het nog 3 maanden gedaan en heeft het toen verkocht aan Hoogenberg in Appelscha. Ik was toen nog maar 10 jaar.
We hebben gewoond op Duurswoude 34 wat nu Merkebuoren 103 is. Volgens mij woont er nu een Veenstra in en daarnaast woonde toen
een Stoker, later Wietse Stoker .
Voor meer informatie over de vrachtwagen, kijk hier.

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Dit is een Leuko foto van mijn oom Jaap met Bert, Hij was de broer van mijn moeder Hilda Iedema, Wij zijn in 1952 geemigeert nagar Canada. En het contact vermindert met het overlijden van mijn moeder. Mischien kan Bert contact met mij opnemen. I’m heb kranten knipsels van pake Hilbert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *