Weer

jul 25 - do
Wijnjewoude, NL
17°C

Sponsoren

Over ons

Historie

Aanvankelijk lag het niet in de bedoeling van de latere oprichters van ODV om een voetbalvereniging op te richten. De korfbalsport was vroeger veel populairder. Maar het aantrekken van vrouwelijke leden was een probleem.

Via de middelbare school kwamen sommige inwoners echter in aanraking met het voetbal. Die vonden dat veel interessanter. Uiteindelijk werd op 3 augustus 1921 een voetbalvereniging opgericht. De vereniging ging van start onder de naam Wijnjeterp. Later werden de Wijnjeterper’ s en Jubbegaaster’ s het eens onder de naam W.J.C. (Wijnjeterp Jubbega Combinatie).

Als snel werd gekozen voor de naam RODA (Recht Op Doel Af) maar werd destijds door de FVB niet geaccepteerd omdat er al een club met die naam bestond. Uiteindelijk werd het ODV. (Ontspanning Door Voetbal).

Uiteindelijk is ODV in 1976 neergestreken op het huidige complex “Tûsken de Wâllen”, waar onze prachtig gelegen accom-modatie in de loop der jaren nogal wat veranderd is. Het clubgebouw is reeds enige malen aangepast en verbouwd waarbij veranderingen aan de bestuurskamer, de toiletgroepen en een hal is aangebracht.

Een mooie groep – meest oud voetballers van ODV –  is enkele dagen per week druk bezig met het isoleren en aftimmeren van de gebouwen op het sportcomplex “Tusken de Wâllen”. Er komt nogal wat bij kijken want ook de elektriciteitskabels moeten vervangen en aangepast worden aan het nieuwe systeem van zuinig omgaan met energie. De kantine is inmiddels klaar. En ook twee kleedboxen en twee scheidsrechterboxen zijn af. Het werk ligt mooi op schema en in verband met het winterse weer hebben de actieve voetballers weinig last van de werkzaamheden.