Berichten van Plaatselijk Belang

Het is tegenwoordig bijna onmogelijk iets te zeggen over de actualiteiten zonder iets te zeggen wat al veel vaker is gezegd of zo vanzelfsprekend is dat het niet de moeite waard is om te benoemen. Zo zou in de eerste regels van dit stukje in eerste instantie iets gezegd worden over wat voor een vreemde zomer het was. En hoe goed we het hier in het noorden nog treffen. En dat we trots zijn op iedereen die zich aan de regels houdt en we hopen dat we het nog kunnen volhouden. Er zullen veel mensen zijn die de afgelopen weken tijdens de hittegolf graag zoveel open deuren hadden willen hebben als in dat stukje stonden. Daarom willen we op deze plaats alleen de wens uitspreken dat iedereen een mooie zomer heeft gehad, heeft kunnen genieten van de vakantie en weer opgeladen en met plezier aan de slag kan. De een zal naar een nieuwe school of opleiding gaan, de ander gaat verder op de school of opleiding van voor de vakantie. De een zal na een welverdiende vakantie weer enthousiast verder gaan op het werk, de ander begint na de vakantie aan een nieuwe uitdaging. Wat je ook doet, we hopen dat iedereen het met plezier en enthousiasme mag doen. En om dan toch stiekem een open deurtje in te trappen: blijf gezond, denk om elkaar en geniet!

Bestuurssamenstelling
In ons bericht van juli zijn de nieuwe kandidaten voor het bestuur aan u voorgesteld. We zijn blij dat er geen bezwaren tegen deze kandidaturen zijn ingediend en dat onze leden hun vertrouwen in deze kandidaten hebben uitgesproken. Bovendien zijn we hierdoor als bestuur weer compleet en kunnen we vol energie en positiviteit de draad weer oppakken.

Natuurontwikkeling Oude Bosch
Staatsbosbeheer is in opdracht van Natuurnetwerk Nederland gestart met inrichting van enkele natuurpercelen rond Oude Bosch, tussen Wijnjewoude en Bakkeveen. Het gaat om de aanpak van enkele poelen, het stimuleren van heidegroei en de aanleg van akkers, boomwallen en een wandelpad. Het werk start eind augustus en is naar verwachting in december klaar. Tijdens de uitvoering wordt vooral gebruik gemaakt van beheerpaden van Staatsbosbeheer om materiaal aan- en af te voeren. Fiets- en wandelpaden in het gebied blijven open en bruikbaar. Meer informatie hierover in het nieuwsbericht van 23 augustus jl.

Omrop Fryslân
Op 14 augustus heeft Omrop Fryslân een serie mooie reportages in ons dorp gemaakt. Na een oproep in de Bân heeft PB een aantal plaatsen en personen aangeraden om uit te lichten in de uitzending. Omrop Fryslân heeft hier vervolgens een keuze uit gemaakt en zelf ook een aantal mooie items bedacht. Al met al kijken we terug op een bijzondere dag vol mooie reportages die een mooi beeld schetsen van wat er in Wijnjewoude speelt. Via deze weg willen wij iedereen bedanken die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Mocht je het nog eens willen terugkijken en luisteren, kijk dan even op het nieuwsbericht van 14 augustus jl.

Simmer in Wynjewâld
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie van Simmer in Wynjewâld. Afgelopen 15 augustus was er volop vertier voor de jeugd en de jeugdigen van geest. Een mooie afsluiting van de zomervakantie en wie weet het begin van een nieuwe traditie. PB wil de organisatie van deze gezellige dag ontzettend bedanken voor een onvergetelijke dag. Bekijk de foto’s in het nieuwsbericht van 16 augustus jl.

Geen spreekuur
Voorlopig zal er geen spreekuur zijn voorafgaand aan de PB vergadering. Je kunt ons wel bereiken via pbwijnjewoude@gmail.com, 06 18724514 en facebook.com/PBWijnjewoude

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *