De Swingel grondig aangepakt

Schuimbeton tot kniehoogte

Bouwen is een ingewikkeld proces, waar het ene weer afhankelijk is van het ander. Dat zien we nu ook in de Swingel. Langzaam maar zeker, zien we een dorpshuis tevoorschijn komen dat weer helemaal voldoet aan de eisen van vandaag de dag. Onze Swingel wordt naast heel mooi ook duurzaam en energie-optimaal. Daar werken een aantal bedrijven, maar ook vrijwilligers heel hard aan mee. Voor de Swingel zijn vrijwilligers als eten en drinken. Je krijgt er een heel goed gevoel van en ze worden nooit genoeg gewaardeerd. Daarom alvast een welgemeend dankjewel.
Wie ook een dankjewel moet hebben is Franke van der Lei als vertegenwoordiger van Verkley. Om niet stelde Verkley twee grote containers beschikbaar aan de Swingel om tijdelijk het “huisraad” in op te slaan.

Bijna 3 kilometer vloerwarmingsbuis

In juni beschreven wij het schrikeffect toen bleek dat de vloer van de Swingel vervangen moest worden. We zijn nu 96 kuub zand, 230 kuub schuimbeton en 2900 meter slang voor de vloerverwarming verder. Inmiddels ligt de afwerkvloer erin. Op korte termijn kan de gietvloer en de pvc-vloer worden gelegd. Dan kunnen we weer gaan opbouwen en inrichten.
Voor het opbouwen en inrichten zijn vrijwilligers zeer welkom. Wie wil kan zich bij mij melden (06 21544609).

….een vroege cafetariaklant?

Swingelcafetaria
Ook krijgen we een geweldig mooie keuken waar we niet alleen lekkere maaltijden kunnen bereiden, doch waar vanaf oktober, ook een cafetariafunctie aan is toegevoegd. Je kunt zowel binnen als buiten eten of afhalen. Binnenkort volgt meer informatie over het volledige assortiment dat je straks aantreft in de Swingelcafetaria.

Een blik op de toekomst
Bij de huidige bouwactiviteiten hebben we ons, wat duurzaamheids-investeringen betreft, voornamelijk laten leiden door maatschappelijke ontwikkelingen en onze eigen portemonnee. Actueel is nu een gierend hoge gasprijs, zodanig dat zonder onze duurzaamheidsinvesteringen de Swingel financieel in exploitatieproblemen zou zijn gekomen. Dit is voor ons reden om op korte termijn nog nadere stappen te zetten.
De volgende fase bestaat uit het isoleren van het dak van de Swingel en het plaatsen van zonnepanelen. De laatste fase zal eruit bestaan dat de sportaccommodatie van het gas af kan, maximaal geïsoleerd wordt en ook wordt voorzien van zonnepanelen. We zijn druk op zoek naar financiering om de plannen te kunnen realiseren.

Een aantal activiteiten in de Swingel gaan tijdens de verbouwing gewoon door, zoals fitness en het ter beschikbaar stellen van vergaderruimtes. Rond 1 oktober verwachten en hopen wij dat ook de grote zaal, de bar en de keuken weer functioneren.

Heropeningsfeest
Op zaterdag 22 oktober is het één grote feestdag voor alle inwoners van Wijnjewoude vanwege de grote opening van de Swingel 2.0. Zie de voorlopige aankondiging.

Financieel verslag 2021
Wil je weten hoe de Swingel er financieel voor staat? Lees hier het verslag over 2021.

Vrienden van de Swingel
Dankzij de Vrienden van de Swingel hebben wij draagkracht en, niet onbelangrijk, een fijne jaarlijkse financiële bijdrage voor de activiteiten van de Swingel. Wij mochten dit jaar weer een aantal nieuwe vrienden bijschrijven. Zoals eerder al is aangekondigd is de minimale bijdrage verhoogt van € 5,- naar € 7,50. In de maand september zullen de jaarlijkse bijdragen worden geïncasseerd.
De bijdrage 2022 van onze vrienden zal worden besteed aan de inrichting van de keuken. Alvast onze dank!

Alex van der Meer
Bestuur Stichting Dorpshuis Wijnjewoude

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *