Bericht van Plaatselijk Belang

Losse tegels, omwaaide beam of fernielde ôffalbak? Doch in melding!
Doe je melding via MijnGemeente App! De gratis MijnGemeente App is beschikbaar voor Android en iOS. Je kunt de app downloaden via de Appstore of Google Playstore. Je meldt je één keer aan als inwoner van de gemeente Opsterland. Daarna kun je heel eenvoudig meldingen doorgeven. De app leid je door het menu. De smartphone voegt de locatie toe. Ook een foto is zo bijgevoegd. De melding komt direct bij de buitendienst terecht en wordt dan in behandeling genomen. Als je je gegevens achterlaat, word je op de hoogte gehouden van de afhandeling van jouw melding. De gemeente heeft vervolgens 10 dagen de tijd om te reageren.

Contributie
In de maand april zal de automatische incasso plaatsvinden van het lidmaatschapsgeld (€ 7,50). Degenen die een machtiging tot automatische incasso hebben ingevuld kunnen dus deze maand een afschrijving verwachten. Contant betalen kan natuurlijk ook. Hiervoor hoef je niets te doen, wij zullen het bij je thuis komen innen. Met jouw lidmaatschap kunnen wij onze vaste lasten blijven voldoen en initiatieven in ons dorp ondersteunen.

Kom langs met al uw vragen en opmerkingen
In januari hebben we met een statafel in de Buurtsuper gestaan. Dat is goed bevallen. We kregen verschillende vragen en opmerkingen, waar we iets mee konden. Ook werden we over verschillende zaken geïnformeerd. Op zaterdag 8 april hopen we weer in de Buurtsuper te staan. Deze keer van 14.30 – 16.00 uur. Kom gerust langs voor een praatje, uw vragen en opmerkingen!

Openbaar Vervoer
Het openbaar vervoer moet opnieuw worden aanbesteed. De gemeente vroeg ons of er ook wensen zijn die we graag in de nieuwe concessie verwerkt zien. Wij hebben daarop gereageerd en de gemeente heeft onze wens als volgt aan de provincie doorgegeven:
‘Nadat buslijn 14 is vervangen door lijn 584 is er in de avonduren en schoolvakanties geen verbinding meer tussen Drachten en (met name) Wijnjewoude. De rechtstreekse verbinding die buslijn 14 verzorgde, zien we graag terug.’

Ledenvergadering op 21 maart
De ledenvergadering op 21 maart jl. was goed bezocht. Lees hier het verslag van deze avond. Op 4 april is er een korte extra ledenvergadering om de gewijzigde statuten vast te stellen.

Groenbrengpunt Ureterp
Je kunt je groenafval in april alle zaterdagen brengen naar het Groenbrengpunt in Ureterp.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *