Hynstedei Wynjewald

Zaterdag 11 juni vanaf 12.00 uur is het zover! Dan barst de strijd los in 18 rubrieken op het terrein aan de Merkebuorren ter gelegenheid van de jaarlijkse Hynstedei.

Een evenement voor de officieel geregistreerde tuigpaardrijders. De indeling in rubrieken is afhankelijk van het soort wagen dat gebruikt wordt, de rijder of rijdster, tuigpaard of fries en het aantal winstpunten dat het paard in het verleden heeft behaald. De paarden met de minste punten rijden in de kleine limiet, daarna volgen de grote limiet en de ereklasse.

Zo is er een damesnummer voor het vierwielige rijtuig en voor het tweewielige rijtuig. Bij de damesnummers gaat het ook om het schoonste geheel. Welke combinatie rijdster, paard en rijtuig ziet er het mooist uit? Het is een lust voor het oog de paarden stijlvol bewegend door de baan te zien gaan. Er is een rubriek voor tuigpaarden onder het zadel en kinderen met hun pony rijden in de jeugdrubriek. De winnaars van elke rubriek worden beloond met een envelop met inhoud. Vele sponsors uit Wijnjewoude en omgeving maken dit evenement mogelijk. Op de dag zelf is er een verloting met leuke prijzen.

Komt u ook kijken naar de elegante tuig- en Friese paarden. De Hynstedei begint om 12.00 uur op het weiland tegenover Merkebuorren 92. De entree is gratis.

 

Allen heel hartelijk welkom.
hynste1

Artikelen en foto’s van de vorige Hynstedeis:

Contact:
Esther Russchen
Ald Duerswald 2
9241WN Wijnjewoude
Tel: 0516-480675
admin@russchenmelkvee.nl