Berichten van Plaatselijk Belang

Klein Groningen
Het is een tijdje stil geweest maar inmiddels wordt aan verdere ontwikkeling van Klein Groningen gewerkt. De bewoners van het buurtschap zijn op de hoogte en in de ledenvergadering van PB op 28 maart hopen we meer duidelijkheid te kunnen geven over plannen voor de locatie.

Overleg met gemeentebedrijf
Op 30 maart zullen we in het ambtelijk overleg aandacht geven aan de openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan parkeren, snelheid en geluidshinder van verkeer, onderhoud van fietspaden en openbaar groen, hondenpoep, kapot gereden bermen etc. Heeft u opmerkingen of klachten, meld ze bij de gemeente! Hoe meer opmerkingen men krijgt, hoe serieuzer ze genomen worden.

Recreatie
In de recreatiekrant Bakkeveen Actief, dat zomers wordt uitgegeven voor de recreanten in de regio 3-provinciënland is dit jaar Wijnjewoude gevraagd een promotieartikel te leveren. Op de pagina recreëren kunt u zien hoe ons dorp haar aantrekkelijkheid voor de recreanten over het voetlicht brengt. Ondernemers worden opgeroepen een eigen artikeltje/advertentie in te leveren.

De Muziekkoepel het jaar rond
De akoestiek is prima! Het aanzien heel aantrekkelijk, de verlichting uitstekend en een prachtig plein om als publiek van de leukste optredens te genieten. Daarbij is de buurt altijd bereid even te helpen bij het sfeervol aankleden van de omgeving, zodat een gezellige sfeer ontstaat. Zo is al twee keer gebleken bij de korte kerstkoorconcertjes met vuurkorven en warme drankjes.
Wat zou het mooi zijn als in de muziekkoepel regelmatig een kort optreden is. Het hoeft helemaal niet ‘gelikt’ te zijn, informeel is eigenlijk nog leuker. Het gaat om de gezelligheid van muziek en reuring. Dus muzikanten, zangers, bandjes, theatergroepjes of wie maar iets leuks kan laten zien en horen, doe eens een repetitie, jamsessie of optredentje in de koepel. Je zult zien het is hartstikke gezellig want er komen altijd mensen op af. Maak maar een plannetje en bel even met 480562.

Fietsinformatiedag voor senioren
De gemeente nodig iedereen van 65 tot 75 jaar uit voor een leerzame en gezellige cursusdag op 9 mei in Frieschepalen. Er is plaats voor max 35 deelnemers. Opgave tot 15 april mogelijk.

Ledenvergadering 28 maart
De jaarlijkse ledenvergadering van Plaatselijk Belang is op dinsdag 28 maart. Naast de bestuurlijke plichtplegingen en nieuws over Klein Groningen, hebben we plannen voor een gezellige programmaatje na de pauze. Lees ook: de uitnodiging met de agenda, het verslag van de secretaris, het verslag van de penningmeester en het verslag van de ledenvergadering van vorig jaar.

Inloopspreekuur PB: Dinsdag 14 maart van 19.00 – 19.30 uur in de Swingel 0516-491350

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *